19.10.2017 klo 09:02
Uutinen

Katteensiirto mahdollistaa tuoton kassavaroille

Yrityksen liiketoiminnan kannalta kassassa täytyy pitää aina varoja päivittäisen toiminnan pyörittämiseen. Maksuliiketilillä varat eivät kasva korkoa, mutta kassaylijäämän voi sijoittaa tuottavalla tavalla.

Maksuvalmiuden säilyttäminen kaikissa tilanteissa on tärkeä asia yritykselle. Maksutileillä voi olla toisinaan merkittäviäkin summia. Kun yleinen korkotaso matelee ennätysalhaisissa lukemissa, kassavarat eivät juurikaan tuota. Pankit tarjoavat tähän ratkaisuksi automaattista katteensiirtoa tai muita vastaavia palveluja kuten Yrityksen EtuTili Nordeassa.

Yritysasiakkuuspäällikkö Iiris Korhonen Lammin Säästöpankin Klaukkalan konttorista toteaa, että tuottava katteensiirto kuvaa ehkä paremmin sitä, mistä on kysymys. Automaattisessa katteensiirrossa yrittäjän kassaan kertynyt raha siirtyy automaattisesti tuottavampaan kasvuympäristöön. Korhosen mukaan summien ei tarvitse olla valtavia, jotta automaattisen katteensiirron voi ottaa käyttöön.

– Yritys itse määrittää, mikä on yritystilin tavoitesaldo. Tästä saldosta maksetaan kiinteät kulut, kuten vuokrat ja palkat. Ylimenevä summa, minkä suuruinen se ikinä onkaan, siirtyy automaattsiesti rahastoon odottamaan tulevia investointeja.

Automaattisessa katteensiirrossa varat saadaan takaisin kassaan jo 1–2 pankkipäivässä, eikä siirrosta veloiteta merkintäpalkkiota. Palvelun voi myös ottaa käyttöön silloin kun haluaa, ja myös halutessaan katkaista.

Automaattinen katteensiirto on yleinen palvelu pankkialalla, mutta asiakkaiden varsin huonosti tuntema.

– Näillä markkinakoroilla palvelusta on tullut lyhyessä ajassa varsin suosittu, Korhonen kertoo.

Muita kiinnostavia aiheita