23.11.2019 klo 19:00
Uutinen

KAUNIAISTEN VUODEN YRITTÄJÄ 2019 KIRSI MARTIN – IHANA KUKKANEN / LITTLE BOUQUET FACTORY – KAUNIAINEN JA ESPOO

Kauniaisten Yrittäjien hallitus osoittaa Vuoden yrittäjä valinnallaan arvostuksensa yrittäjälle, joka on oman alansa kiistaton osaaja. Kirsi Martin nimettiin jo vuonna 2017 Vuoden floristiksi. Titteli on Suomen Kukkakauppiasliiton, siis oman alan kollegoiden myöntämä tunnustus. Kirsin yritys Ihana Kukkanen on voittanut lukuisia yleisöäänestyksiä, joista viimeisin saavutus on Vuoden 2019 Esplanadin valopylväiden kukkakoristelukilpailun voitto.

Yrittäjä Kirsi Martinilla on neljä liikettä. Jokainen liike on omansalainen, kuin taidokkaasti sidottu kukka-kimppu. Pääliike Kauniaisten Ihana Kukkanen, josta Kirsin oma yrittäjäpolku marraskuussa 2011 alkoi, on paljon enemmän kuin perinteinen kukkakauppa. Liike ovat täynnä Ihania, lumoavia kukkia ja viherkasveja. Asiakasta odottaa lisäksi huolellisesti mietitty valikoima sisustus- ja hemmottelutuotteita: ruukkuja, kaikkea mihin voi yhdistää kukan tai kasvin, kynttilöitä, käsisaippuoita ja -voiteita. Kaikkea saa fiilistellä, saa koskea ja hypistellä.

Little Bouquet Factoryt ovat keskittyneet leikkokukkiin ja kukkakimppuihin. LBF -pisteet sijaitsevat Otaniemessä ja Tapiolassa. Suurpellossa sijaitsevasta Ihana Kukkasesta on lähiaikoina tulossa kolmas Little Bouquet Factory.

Kirsin panos työnantajana on merkittävä. Hän työllistää itsensä ja miehensä lisäksi yli kymmenen henkilöä, joista viisi työskentelee Kauniaisissa. Liikkeet ovat avoinna joka päivä Juhannusviikon-loppua lukuun ottamatta. Ihana Kukkanen on myös nettikauppa.

Kirsi Martin toimii aktiivisesti Kauniaisten yrittäjäyhteisössä. Kauniaisten Yrittäjät ry:n hallituksen jäsenen vuosina 2013-2014. Kauppakeskus Granin yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäsenenä ja markkinointivastaavana. Suomen Yrittäjien jäsen Kirsi on ollut oman yrittäjäuransa alusta vuodesta 2011.

Hallitus arvostaa Kirsi Martinin yrittäjyydessä monia asioita. Uskallusta seurata kutsumustaan luoda uransa kukkien parissa. Uskallusta luoda uutta ja uudistua. Uskallusta olla työnantaja yli kymmenelle henkilölle. Uskallusta liikkeiden perustamisen ohessa perustaa perhe ja olla äiti kahdelle alle kouluikäiselle tyttärelle.

Hallitus haluaa erityisesti kiittää Kirsiä Ihana Kukkasen pitämisestä Kauniaisissa, vaikka välillä osa asiakkaista on kaikonnut vuosia kestäneiden rakennustöiden alta muualle. Uskomme, että Kirsin luoma monipuolinen ja asiakaslähtöinen palvelukonsepti tulee jatkossakin kukoistamaan. Mitä olisi juhla tai aistikas arki ilman kukkia – Ihania kukkia!

Kuva Mikko Ala-Peijari/Photocom