Kaupallinen yhteistyö: Joonas Peltola luottaa yritystoiminnassaan Elisan tarjoamiin ratkaisuihin

Elämässä voi tapahtua joskus yllättäviä käänteitä. Tämän sai kokea Alajärvellä syntynyt vaasalaistunut Joonas Peltola, joka vuonna 2006 lopetti työt laboranttina kyllästyttyään kemian alaa tuolloin koetelleisiin yt-neuvotteluihin.

Hän suoritti taksin kuljettamiseen tarvittavat ammattiluvat ja siirtyi ratin taakse Vaasan kaupungin alueella.

– Taksin kuljettamisen ohella toimin myös ajojärjestelijänä ja opiskelin taksipuolen hallintoa. Minulla oli suuri halu tehdä ja oppia uutta, Joonas kertoo.

Seitsemän vuoden jälkeen hänellä oli mielestään tarpeeksi osaamista ja koemusta aloittamaan kuljetusalan yrittäjänä. Toiminta aloitettiin kolmella pakettiautolla, joita hän vuokrasi etupäässä muuttoihin.

GoClean siivousyritys osaksi yrittäjätarinaa

Muuttokuljetusten yhteydessä Peltola huomaisi, että asiakkailta löytyi kysyntää myös siivouspalveluille. Näin sai alkunsa GoClean nimisen yrityksen tarina.

– Keväällä 2016 päätin alkaa myös siivousyrittäjäksi ja heitinkin verkot vesille Facebookissa. Tarjosin alussa kotisiivouksia Vaasan Puskaradio -ryhmässä ja pian ensimmäisen avaukseni jälkeen alkoi tilauksia sadella. Sain hyvää palautetta työstäni, ja se kantoi eteenpäin, Joonas tiivistää yrityksen syntyvaiheita.

Kotisiivouksia seurasivat nopeasti yritys-, rakennus- ja taloyhtiöiden siivoukset.

– Halusin kehittää yritystäni rauhallisin askelin, mutta määrätietoisesti. Moni jo tietääkin, että GoClean tekee sen, mitä lupaa asiakaskokemus edellä, Joonas vakuuttaa.

Paluu taksialalle kolme vuotta sitten

Taksiyrittäjä Joonaksesta tuli vuonna 2020 kun hän juuri ennen koronapandemian alkua osti taksitoiminnan entiseltä alan yrittäjältä.

– Korona hidasti suunnitelmien toteutumista mutta pikkuhiljaa palaset loksahtivat paikoilleen. Tänä päivänä valikoimassa on invataksipalvelu, tila-autopalvelut yritys- ja henkilöasiakkaille sekä nopea ja kätevä kuriiripalvelu Vaasan alueella, Joonas kertoo.

Yritys on erikoistunut jatkuvien sopimusajojen järjestämiseen ja toiminnan keskiössä on erityisesti luotettavuus ja asiakkaan huolettomuus.

Joonas kokosi siivousala- ja taksipalveluyrityksensä vuonna 2021 Joonas Peltola Oy nimen alle. Hän työllistää 15 asiakaspalvelijaa ja keskittyy itse tänä päivänä hallintoon.

Elisa on tarjonnut apua teknisissä haasteissa

Elisan mobiilisovellukset, yritysdataliittymät ja välityslaitteet ovat olleet Joonaksen matkassa koko yritysuran ajan.

– Olen aina saanut Elisalta apua arjen teknisissä haasteissa. Erityisen paljon arvostan seutumme yrittäjien Elisa-yhteyshenkilön Pasi Roimelan apua, Joonas kertoo.

Asiakashankinta on aika monikanavaista tänä päivänä. Informatiivinen verkkosivu on tänä päivänä asiakkaiden kohtaamiselle tärkeä lähtökohta mutta ilman sosiaalisen median kanavia osa liikenteestä menee ohitse. Tärkeintä on kuitenkin Joonaksen mukaan, että verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavilta löytyvään puhelinnumeroon myös vastataan.

– Arvojemme keskiössä ovat ihmiset ja menestyksemme kulmakivi on laadukas asiakaspalvelu, joka alkaa jo ensimmäisestä yhteydenotosta, Joonas painottaa.

Laulaminen tuo iloa elämään ja poistaa stressiä 

Jo ala-asteikäisenä Joonas sai kuulla opettajaltaan, että laulut soivat hänen mielessään aina. Laulaminen on vanhempana muuttunut enemmän systemaattisemmaksi, sillä hän on jo pitkään ottanut laulutunteja ja laulanut eri kuoroissa.

– Kuoroharrastaminen vaatii minulta sitoutumista. Yritän olla parhaani mukaan aina harjoituksissa, minkä lisäksi harjoittelen kotona sekä käyn stemmoja läpi myös vapaa-ajalla, Joonas kertoo.

Hyvä yhteishenki, huumori ja yhteiset hetket hitsaavat porukkaa yhteen.

– Tämä koskee sekä kuoroja että yrityksemme henkilökuntaa, Joonas tiivistää.