12.4.2019 klo 12:29
Uutinen

Käytätkö ahkerasti WhatsAppia? Tässä viisi niksiä, joista et ehkä tiennyt

WhatsApp on yksi maailman suosituimmista pikaviestipalveluista. Kokosimme käteviä vinkkejä, joiden avulla hyödynnät sovellusta tehokkaammin.

1. Varmuuskopioi viestit

Valitse Asetukset, Keskustelut, Varmuuskopiointi ja sieltä joko välittömästi tehtävä varmuuskopiointi tai vaihtoehtoisesti automaattinen varmuuskopiointi valittuna ajankohtana, esimerkiksi päivittäin. Näin viestit pysyvät tallessa pilvessä.

2. Tarkista, kuka on lukenut viestisi keskusteluryhmässä

Valitse haluttu viesti ja pyyhkäise sitä oikealle. Näin avaat näkymän, josta näet, ketkä ryhmän jäsenistä ovat lukeneet kyseisen viestin. Android-puhelimessa tämä onnistuu valitsemalla valikosta infopaneelin.

3. Muuta tekstin ulkoasua

Voit lihavoida, kursivoida tai esimerkiksi yliviivata tekstiä napauttamalla kahdesti tekstikenttään kirjoittamaasi tekstiä ja valitsemalla tämän jälkeen haluamasi muokkauksen. Tuplapainalluksella avautuva Katso lisää -valinta avaa mahdollisuuden tehdä suora haku kyseisellä sanalla Googlesta.

4. Tuhoa lähettämäsi viesti viestiketjusta

Jos olet lähettänyt epähuomiossa väärän viestin, jonka haluat poistaa, se onnistuu painamalla kyseistä viestiä pitkään ja valitsemalla sen jälkeen, haluatko poistaa sen itseltäsi vai kaikilta keskustelun osanottajilta. WhatsApp on rajoittanut poistomahdollisuuden yhteen tuntiin lähetyshetkestä.

5. Liitä haluamasi tiedosto keskusteluketjuun

Viime vuonna WhatsApp lisäsi tuen lukuisille tiedostopäätteille. Painamalla keskustelussa ”+” -painiketta, voit liittää keskusteluun esimerkiksi äänitiedostoja tai zip-paketteja. Voit lähettää myös videoita.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi