16.10.2020 klo 12:00
Uutinen

Keittiöasennukset ovat hiljentyneet Lopella

Läyliäisissä sijaitseva Kaluste Reim on yhden miehen yritys. Puuseppä Juhani Reiman on kokenut karvaan todellisuuden korona-ajan vaikutuksista omaan yritykseen.

Yritysuutiset/ Loppi/ Katri Ahonen

Järvenpäästä kotoisin oleva Juhani Reiman jo nuorena huomasi pärjäävänsä käsitöissä ja siksi oli luontaista lähteä opiskelemaan puusepäksi. Ensimmäinen vakituinen työ koulun jälkeen löytyi puusorvaamosta Kellokoskella. Muutaman vuoden sorvaamolla työskenneltyään ja muutettuaan Keravalle Reiman perusti toiminimen loppuvuodesta -85.

Toiminimellä hän lähti tekemään laboratoriokalusteasennuksia ympäri Suomea. Pari vuotta laboratorioasennusten parissa työskenneltyään Reiman ylennettiin työnjohtajaksi. Työt hän kuitenkin lopetti muutaman vuoden kuluessa koska tarjoutui mahdollisuus lähteä osakkaaksi Keravalla toimivaan Anri-keittiöt-konseptiin. Kahdeksan vuotta tuotannossa työskenneltyään hän päätti jatkaa omillaan.

– Yhtiökumppanin kanssa oli näkemyseroja. Joten päätin lähteä ja jatkoin keittiöasennuksia useille muille yritykselle, muistelee Juhani Reiman.

Kaluste Reim sai nykyisen nimensä vuonna 1998. Juhani ei halunnut heittää omia lahjojaan hukkaan vaan jatkoi keittiöasennuksia.

Muutoksien vuosi

Vuosi 2020 on ollut myös Reimanille muutoksen vuosi.

– Ei oikein ihmismieli voi ymmärtää tätä koko korona-asiaa. Hyvää tässä ajassa on se, kuinka moni arvostaa lähellä olevaa yrittäjää ja palveluita ja kaikki tukevat tosiaan vaikeassa tilanteessa. Koko maailman taloustilanne on järkkynyt eikä ole asioiden kanssa yksin.

Korona-ajan vaikutus Kaluste Reimille on ollut merkittävä. Töitä ja tilauksia on ollut poikkeuksellisen vähän, vaikka yhteistyökumppanit suosittelevat keittiöpakettien myyntien yhteydessä asennuspalvelua.

– Hiljaista on ollut keväästä lähtien. Ihmiset eivät uskaltaneet päästää koteihinsa, joten tilauksia peruttiin tai siirrettiin eteenpäin. Muutaman asennuksen kesällä kävin tekemässä, kunnes taas hiljeni. Tuttu pyysi Nurmijärvelle muutamaksi päiväksi teriä teroittamaan eli ammattikoneella kartioporia, vaikka työ ei itsessään ole minun alaani. Hyvä että oli edes jotain työtä.

Reimannin työmatka on 15 metriä ja pihassa on oma pieni puupaja, jossa on hyvä tehdä keittiöremonttien muokkaus- tai viimeistelytöitä. Ahkera yrittäjä touhuaa pajalla töitä myös iltaisin.

– Olen tehnyt kaikki huonekalut omaan kotiini kuten esimerkiksi kellokaapin ja lipastoja. Asiakkaille en ole tehnyt niitä tilauksesta, koska paja on suunniteltu muuhun käyttöön, kertoo Juhani.

– Fyysiselle työlle hyvää vastapainoa tuo mukaansa tempaavat harrastukset. Minulle on kertynyt auto ja moottoripyörä, jotka ovat museorekisterissä. Lisäksi käyn veneilemässä ja kalastamassa, kertoo Juhani Reiman.

Kaluste Reim liittyi Lopen Yrittäjien jäseneksi jäsenhuoltosoitolla.

– Minulle soitettiin yrittäjien toimesta, joten liityin mikä ettei -asenteella. Vielä en ole päässyt tutustumaan mitä kaikkia etuja jäsenyys tuo mukanaan, en usko, että siitä ainakaan mitään haittaa on.

Jussi Reiman juhlii 60-vuotista syntymäpäiväänsä sunnuntaina 18.10.2020. Hämeen Yrittäjät ja Lopen Yrittäjät toivottavat sydämellisesti onnea.