Arto Korhonen, Prokitchen Oy, Joensuu
13.8.2021 klo 10:43
Uutinen

Keittiöt kuntoon, Arto Korhonen!

Joku voisi sanoa, että yrittäjäksi lähteminen tällaisena aikana on uhkarohkeaa, hullujen hommaa. Joulukuusta 2020 joensuulaisen suurkeittiölaitteiden huolto- ja korjauspalveluyritys ProKitchenin yrittäjä-omistajana toiminut Arto Korhonen näkee asian toisin: omassa yrityksessä menestyminen on kiinni itsestä.

– Yritysmaailmassa liiketoimintaympäristö muuttuu jatkuvasti ja yksittäisen työntekijän vaikutusmahdollisuudet ovat aika ohuet. Omassa yrityksessä olet oman toimintasi herra, etkä niinkään riippuvainen siitä, mitä suuret yritykset maailmalla tekevät, Korhonen summaa.

Kompetenssia ajatuksille löytyy. Korhonen on hankkinut kannuksensa paitsi K-kauppiaana, myös kaupallisen puolen esimiestehtävissä. 25-vuotisesta työhistoriasta löytyvät ainakin PKO:n aluepäällikön, Telekarelian myyntijohtajan, Joensuun Starkin yksikönpäällikön sekä viimeisimpänä Riverian viestintä-, myynti- ja markkinointipäällikön tehtävät.

Paluu yrittäjän vapauteen ja oman liiketoiminnan kehittämiseen konkretisoitui viimeistään, kun määräaikainen sijaisuus Riveriassa päättyi. Täysin uuden bisneksen perustamisen sijaan Korhosen tavoitteena oli löytää sopivan kokoinen, jo valmis bisnes, jolla olisi hyvät tulevaisuudennäkymät. Ostettavia yrityksiä Pohjois-Karjalassa piisasi ja kauppa-ammattilaisen työhistoriaan sopivia vaihtoehtoja löytyi useampikin.

– Neuvottelin alunperin toisesta yrityskaupasta, joka valui lopulta toiselle ostajalle. Kun ProKitchen tuli myyntiin, tartuin kauppoihin heti kiinni ja päästiin omistajien kanssa nopeasti yhteisymmärrykseen. Jatkis-hankkeen Jan Kontiaisen, Business Joensuun Jouko Piiraisen sekä edellisten omistajien tuella kauppaprosessi eteni todella sujuvasti.

Yritys haltuun edellisten omistajien tuella

Aikaisempien kauppaneuvottelujen tiimoilta käydyt keskustelut toivat etumatkaa myös rahoitukseen, joka järjestyi sekin ilman suurempia temppuja. Paperitöiden ja byrokratian jälkeen todellinen yrittäjyys punnitaan kuitenkin vasta, kun valtikka on vaihtunut ja viiden hengen bisneksen täysipäiväinen pyörittäminen alkaa.

– Ennen varsinaisten töiden aloittamista oli hyvin aikaa ottaa selvää suurkeittiölaitteiden huolto- ja korjaustoiminnan saloista. Yrityksen haltuunottoa on helpottanut myös se, että edelliset kolme omistajaa jäivät yritykseen työntekijöiksi ja pienosakkaiksi. Vaikka en itse varsinaista huoltotyötä teekään, on meillä kaikilla viime kädessä samat tavoitteet ja hengitämme samaa ilmaa.

Mutta miltä näyttävät tulevaisuuden visiot? Vaikka matka on vasta alussa, on yksi jo selvää: liiketoimintaa lähdetään ilman muuta kasvattamaan.

– Todella positiivisilla fiiliksillä tästä jatketaan. Töitä riittää ja tuleva riippuu pelkästään meistä itsestämme. Ala on hyvä ja pysyvä, ainoa haaste on löytää lisää oikean asenteen omaavia työntekijöitä.

Hullun hommaa tai ei, bisnekset pyörivät kaikesta huolimatta Alasintie kahdessa lupaavasti.

Teksti: Teemu Huuki
Kuvat: Rasmus Härkönen