22.6.2022 klo 10:00
Uutinen

Kesä erilaisten yrittäjien näkökannalta

Kesä on vihdoin saapunut, vaikka olikin pitkään kestävä viileä kausi, kun kevään tulo ja kesä oli jäljessä aikaisempiin vuosiin verrattuna, mutta nyt saamme nauttia kesästä.

Kesä merkitsee eri alojen yrittäjille hyvin erilaista aikaa. On yrittäjiä, joilla työtaakka kevenee kesäksi ja voi viettää lomaa, kun taas on yriitäjiä, joiden paras sesonki on kesällä ja talvella lomaillaan.

Yrittäjä tarvitsee myös lomaa jaksaakseen painaa töitä. Kuten tiedetään yrittäjät tekevät keskimäärin vielä pidempää päivää kuin muut, niin tämänkin vuoksi loma on tarpeen. Kaikki yrittäjät eivät pysty pitämään syystä tai toisesta neljää viikkoa kesälomaa/lomaa. Yrittäjien kanssa keskusteltaessa yleisin vastaus on, että lomaa pystyy pitämään keskimäärin 2-3 viikkoa vuodessa. Jos lomaa ei pysty pitämään, niin olisi hyvä keksiä jotain rentouttavaa ja virkistävää tekemistä työn vastapainoksi.

Kesällä Lohjalla on paljon erilaisia tapahtumia. Kaikkien olisi hyvä tutustua paremmin Lohjan paikallisiin palveluihin ja käydä vaikka yhdessä sellaisessa paikassa, jossa ei ole koskaan aikaisemmin käynyt.

Kesäpäivän/työpäivän voi myös aloittaa monella eri tapaa. Mitä jos joisi aamukahvin Lohjan torilla tai iltapäivällä kahvia ja jäätelöä?

Hyvää kesää kaikille!

Heidi Saario
hallituksen jäsen
Lohjan Yrittäjät ry