19.12.2022 klo 15:45
Uutinen

Kesäksi kolme suurterassia

Vantaalle on tulossa kolme laajaa kesäterassia kesälle 2023 – toimijahaku käynnistyy 10.1.2023. Vantaa tavoittelee kesällä 2023 entistä avoimempaa kesäkaupunkitunnelmaa runsaan kesäterassivalikoiman avulla.

Vantaan kaupungin kaupunkikeskuksiin tulee kesäksi kolme isoa terassialuetta: Tikkurilaan, Kivistöön ja Myyrmäkeen.n Tikkurilassa Kielotie 13 tontin aiemmilta vuosilta tuttu terassialue on käytettävissä ainakin vielä kesän 2023 ajan. Kokonaan uusi terassialue avataan Kivistön keskustaan Topaasiaukiolle Kivistön aseman sisäänkäyntien väliselle alueelle. Näihin molempiin kohteisiin etsitään toimijoita 10.1.2023 käynnistyvässä haussa.

Myyrmäen keskustassa Liesikujan pysäköintialueella on tarkoitus jatkaa viimekesäistä urbaanin puiston konseptia. Operaattorina toimii Osuuskunta Myyrmäen Kulttuuritalo (Myyräncolo) ja sopimus kattaa kesän 2023. Osuuskunta kilpailuttaa muun muassa terassialueen ravintolatoimijat.

Tikkurilan ja Kivistön terassien tarjouskilpailut

Vantaan kaupunki avaa Tikkurilan ja Kivistön terasseja koskevat tarjouskilpailut alan toimijoille vuoden 2023 kesäkaudelle ja mahdollisesti jatkovuosille. Tavoitteena on löytää yritys tai yrityksiä pyörittämään sekä Tikkurilassa kooltaan noin 2 000 m2:n että Kivistössä noin 1 200 m2:n kesäterassia joko yksin tai kumppanin kanssa.

– Kesäterassit kuuluvat keskieurooppalaiseen tyyliin aivan keskustojen ytimeen, jossa ne ovat helposti saavutettavissa. Nyt etsimme toimijaa tulevalle kesäkaudelle, mutta tavoitteenamme on kehittää myös pitempiaikainen, esimerkiksi viiden vuoden sopimusjärjestely, jotta terassialueisiin tehtävät investoinnit olisivat pitempiaikaisina kannattavampia sekä yrittäjille että kaupungille, toteaa kaupungininsinööri Henry Westlin.

Ruokahuollon toimenpiteistä ja kalusteista vastaa yrittäjä. Kaupunki järjestää alueelle vesihuollon, sähkön, jätehuollon ja wc-tilat sekä vastaa melulupien hakemisesta.

Valittavalta terassitoimijalta edellytetään kokemusta vastaavasta toiminnasta. Myös ympäristöystävällisyys ja kestävän kehityksen teema ovat tärkeitä arvoja terassin toteuttamisessa. Terasseilta edellytetään säännöllistä aukioloaikaa, joka sopii alueen muuhun vapaa-ajanvietto- ja tapahtumatarjontaan. Terassin ruoka- ja juomatarjonnan tulee olla sopivan monipuolista ja laadukasta. Terassi ei saa aiheuttaa tavanomaista suurempia meluhaittoja lähialueen asukkaille, mikä tarkoittaa sitä, ettei esimerkiksi sähköistä äänenvahvistusta edellyttävää konserttitoimintaa tulla sallimaan Kivistön ja Tikkurilan suurterasseilla.

Kaupunki järjestää kaupungintalolla (Asematie 7) avoimen vuoropuhelutilaisuuden kesäterassitoiminnasta kiinnostuneille yrittäjille tiistaina 10.1.2023 klo 9 alkaen. Ilmoittautumiset tilaisuuteen johdon assistentti Mira Kajanderille puh. 040 198 3869 tai mira.kajander@vantaa.fi. Terassitoimijahakuun liittyvät materiaalit ja osallistumisohjeet julkaistaan kaupungin verkkosivuilla samana päivänä 10.1.2023.

Ravintoloiden kesäterassit takavuosia laajempia

Vantaa väljensi ravintoloiden omien terassien säännöksiä jo kesinä 2021 ja 2022.
Paikallisten ravintoloiden yhteydessä sijaitsevat terassialueet saavat jatkossakin laajentua katualueen puolelle. Näitä koskevat linjaukset päivitetään kevään 2023 aikana.

Lisätietoja: kaupungininsinööri Henry Westlin, puh. 040 041 7436, henry.westlin@vantaa.fi