27.6.2022 klo 11:08
Uutinen

Kesäkuun uutisia

Kesäinen tervehdys täältä Rantasalmelta!

Saimaan rannalla ja luonnon rauhassa sijaitseva kylämme, Rantasalmi herää henkiin näin kesäisin, kun saadaan kesäasukkaat ja turistit paikalle. Kylän raitti vilkastuu kummasti ja saa aikaan elämisen meininkiä. Ei ihmekään, että kylämme kiinnostaa, sillä meillä on hyvät palvelut, monipuolinen kulttuuri tarjonta sekä laajat harrastemahdollisuudet. Rantasalmella voit muun muassa retkeillä Linnansaaren kansallispuiston rauhassa esimerkiksi norppia bongaillen, golfata, veneillä ja kalastaa Saimaan runsaista kalavesistä sekä laulaa ja tanssia muun muassa konttitansseissa.

Pieni, luonnonkaunis kylämme on myös hyvä paikka yrittää. Kylä tarjoaa kattavat palvelut asukkailleen ja turisteille. Itsekin olen toiminut yrittäjänä jo lähemmäs kymmenen vuotta, tarjoten Savon Pyykkipaikka ja Siivouspalvelut Oy:n kautta koti- ja yrityssiivouksia sekä pesulapalveluita Juvan, Sulkavan ja Rantasalmen alueella. Pesulamme sijaitsee Juvalla, mutta haluamme tarjota myös omille kyläläisille laadukkaat, uudistetuilla koneilla tuotetut pesulapalvelut, joten kuljetamme kerran viikossa veloituksetta pyykit pesuun S- ja K-Marketteihin toimitetuista pyykeistä. 

Kuntamme kaikista palveluista on oiva mahdollisuus saada lisätietoja entistä paremmin uudelta infopisteeltä, joka sijaitsee kylämme ytimessä, Lippostorilla. Infopisteen tarkoituksena on tehdä kylämme tarjontaa tutuksi niin matkailijoille, kesäasukkaille ja miksei myös ympärivuotisille kuntalaisille. Infopisteeltä löydät opastavia työntekijöitä, esitteitä ja yhteystietoja, jotta paikallinen yrittäminen saa mahdollisimman kattavan tuen. Uuden karhea kauppa- ja kohtaamispaikka, Lippostori tarjoaa myös kahvia, pullaa, jäätelöä ja kauden vaihtuvia tuotteita kuten marjoja ja kukkia. Torilta löytyy myös vesipiste ja sähköautojen latauspaikka.

Kuntamme elää ja hengittää matkailusta. Tukensa kuntamme matkailulle antaa uusi kunnanjohtajamme, joka aloittaa virassaan 1.9. Haluan tervehdykseni ohessa onnitella Rainer Leskistä ja toivottaa hänet tervetulleeksi työtehtävään. Toki haluan esittää kiitokset ja mukavien eläkepäivien toivotukset Rantasalmen edelliselle kunnanjohtajalle Kristiina Järvenpäälle.

Yhdistyksemme palkittiin

Etelä-Savon Yrittäjät palkitsee vuosittain alueen aktiivisimman paikallisyhdistyksen sekä aktiivisimman luottamushenkilön.

Yhdistyksemme sai vuoden 2022 aktiivisimman paikallisyhdistyksen palkinnon. Kunniakirja luovutettiin 17.6. alueen luottamushenkilöiden päivässä Ristiinan Kallioniemessä.

Perusteluissa sanotaan seuraavasti: Yhdistys tekee määrätietoista työtä jäsenten ja kunnan elinvoiman hyväksi. Lisäksi yhdistys tiedottaa ja järjestää tapahtumia aktiivisesti.

Menovinkit Rantasalmella kesällä 2022

Haluan nostaa muutaman oman suosikkini esiin kunnan kattavasta tapahtumatarjonnasta. Kesäistä markkinahumua pääsee nauttimaan Lippostorilla päivittäin mutta, 6.7. järjestettävä iltatori on erilainen ja suositeltava kokemus. Heinäkuun loppupuolella 22- 24.7. Mustassalahdessa pääsee näkemään vanhoja laivoja kesäregatan merkeissä. Jos iltatori sytytti markkinakipinän, järjestetään 6.8. 40-vuotiaat Lipposmarkkinat kylätiellä. Jäähalli, jota ei jokaisesta pitäjästä löydy, täyttää Rantasalmella 20- vuotta. Halli saa osansa tapahtumatarjonnasta, kun 26.8. juhlitaan synttäreitä Jukurien ja Pelicansin saapuessa pelaamaan liigan harjoitusottelua tänne Rantasalmelle. 

Tule sinäkin ihailemaan luontoamme, kokemaan elämyksiä ja kunnan tunnelmaa, pieneen kyläämme, jolla on suuri sydän.

Katja Tolvanen
Yrittäjä, toimitusjohtaja
Savon Pyykkipaikka ja Siivouspalvelut Oy