26.4.2019 klo 20:12
Uutinen

Keski-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2019 on Johannes Karjula

Trustmary Groupin perustaja Johannes Karjula innovoi, kasvattaa yritystään harkiten ja muistaa nauttia hetkestä.

Vuonna 2015 perustetun Trustmary Group Oy:n (entinen Suomen Asiakaskokemukset Oy) eli Kokemuksia.fi:n kärkituote on etsiä käsiinsä asiakkaiden asiakkaita, jotka kertovat vapaaehtoisesti omista kokemuksistaan, ja tuottaa niistä sisällöt eri muodoissa. Yrityksellä on uniikki konsepti tarinoiden ja tutkimusten tuottamiseen. Asiakkaita uskotaan parhaiten, mainoksia ja myyjiä vähemmän.

”Haluni yrittää on aina kummunnut tarpeesta korjata epäkohtia ja ongelmia. Toisaalta yrittäjyyden kautta olen saanut olla vaikuttamassa siihen kenen ja minkä asioiden kanssa töitä teen”, Johannes Karjula summaa omaa yrittäjyyttään.

Erittäin hyvän yritysidean lisäksi sen tehokas kaupallistaminen sekä dynaaminen ja osaava henkilöstö ovat yrityksen menestyksen takana. Trustmary Group on löytänyt nuoria, rohkeita ja ennakkoluulottomia tekijöitä, joilla on kova halu ja kyky oppia. Jokainen työntekijä tuo oman erittäin tärkeän panoksensa kokonaisuuden hyväksi.

Kasvua Trustmary Groupissa tehdään reippaasti, mutta hallitusti. Käyttökate investoidaan edelleen kasvuun ja palvelujen kehittämiseen. Toimintaa viedään eteenpäin innovatiivisella otteella ja riskiä uskalletaan ottaa. Kasvukiireissäkin Karjula korostaa kuitenkin toiminnassa työntekijöitä ja asiakkaita sekä sitä, että asioista osataan myös pysähtyä nauttimaan.

Kokemuksia.fi on toiminut jo yli 900 asiakasyrityksen kanssa. Ainutlaatuiselle palvelukokonaisuudelle tuntuu olevan kysyntää ympäri maailman. Vuoteen 2021 mennessä yrityksen tavoitteena on toimia tunnetusti kolmessa eri maassa – Suomessa, Ruotsissa ja USA:ssa.

Työntekijöitä yrityksessä on tällä hetkellä 40 ja liikevaihto vuonna 2018 oli noin 2,4 miljoonaa euroa. Yritys on onnistunut tunnettuuden kasvattamisessa, palvelutason ja laadun jatkuvassa kehittämisessä sekä hyvän työilmapariin luomisessa erinomaisella tavalla. Pidettynä työnantajana Karjula on esimerkillinen oman sukupolvensa yrittäjä: poikkeuksellisen innovatiivinen, energinen ja positiivinen. Hän ei näe uhkia vaan tilaisuuksia kehittyä vielä paremmaksi ja sarjayrittäjänä on monessa mukana.

”Kiitos Keski-Suomelle myönteisestä ilmapiiristä, olosuhteista ja tuesta. Kiitos työkavereille yhteisestä matkasta tähän asti. Iso kiitos asiakkaille, jotka ovat luottaneet meihin”, Karjula kokoaa kiitolliset tunnelmat. ”Ja kiitos vaimolle, joka on pitänyt minun jaksamisesta huolta.”

—————

Valinnan tehnyt raati painotti valinnassaan innovatiivisuutta, kasvua sekä erinomaista yrittäjäasennetta. Toimialaan liittyvä erottautuminen, yhteisön rakentaminen ja tukeminen toiminnan ympärille sekä yrittäjän halu panostaa niin omaan kuin työyhteisönkin hyvinvointiin nousivat myös tärkeiksi tekijöiksi raadin valinnassa.

Joonas Pylvinen, Keski-Suomen Nuoret Yrittäjät
Johanna Soilu, Keski-Suomen Yrittäjät
Juha Peltomäki, Elisa
Päivi Patja, Jyväskylän yliopisto
Niina Helin, Gradia
Pasi Raiskinmäki, JAMK

—————

Valtakunnalliset viisi finalistia julkistetaan 10.5. ja voittaja palkitaan Nuorten Yrittäjien Get Togetherissä PowerParkissa 25.5.