Yrittäjien Jäsenpalvelu on väliaikaisesti pois käytöstä ke 7.6. klo 8-16 sivustouudistuksen vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

11.10.2018 klo 18:25
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjät 80 vuotta!

80-vuotiasta järjestöä juhlittiin näyttävästi Jyväskylän yliopiston juhlasalissa 11.10.

Keski-Suomen Yrittäjät täytti lokakuussa 80 vuotta. Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasaliin oli kokoontunut torstai-iltana noin 100 kutsuvierasta, joiden joukossa oli lukuisia entisiä ja nykyisiä luottamushenkilöitä, yhteistyökumppaneita sekä muita Keski-Suomen yrittäjyysvaikuttajia.

Tilaisuuden avauspuheenvuoron piti Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Salminen kertasi puheenvuorossaan järjestön viime vuosien muutoksia ja katsoi jo eteenpäin tulevaisuuteen.

– Koen viimeisten vajaan kolmen vuoden olleen uusiutumisen aikaa. Olemme uudistaneet Keski-Suomen Yrittäjiä sekä rakenteellisesti että toiminnallisesti. Hallinnon terävöittäminen on varmasti järjestön sisällä suurimmin näkynyt muutos, mutta samalla olemme aktiivisesti rakentaneet toimintaa, joka vastaisi yrittäjien omalle järjestölleen asettamia tarpeita nyt ja tulevaisuudessa, Salminen avasi.

Suomen Yrittäjien tervehdyksen juhlaan toi Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen. Mäkynen korosti puheenvuorossaan pienyrittäjien merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle. Lisäksi Mäkynen nosti esiin Suomen Yrittäjien kannan henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseen alle 10 henkilön yrityksissä.

– Me yrittäjät luomme pohjan talouskasvulle omien ideoidemme toteutuksella, riskinotolla ja tulevaisuudenuskolla. Meidän yrittäjien yrityksissä tuotetaan ja tarjotaan ne tuotteet ja palvelut, joita ilman arki eikä pyhäkään pyörisi. Yrittäjäjärjestönä olemme puolustaneet hallituksen tärkeää tavoitetta jatkaa työllisyysasteen nostamista, ja sen vuoksi aietta helpottaa työllistämistä. Keinoksi siihen hallitus tarjoaa henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamista alle 10 henkilön yrityksissä. Meille yrittäjäjärjestönä tämä asia on ollut pitkään yksi keskeinen edunvalvontatavoitteeme ja olemme ajaneet samantyyppisiä muutoksia, joskin selkeämmin kirjauksin. Esityksen lievästä vesityksestä huolimatta annamme tukemme hallituksen esitykselle. Tätä uudistusta ei kannata pelätä. Yrittäjä palkkaa ihmisen töihin tekemään töitä, ei siksi, että saisi antaa potkut, Mäkynen linjasi.

Lisäksi 80-vuotisjuhlissa kuultiin puheenvuoroja yhteistyökumppaneilta, sekä upean Suvi Widgrénin tarina rohkeudesta. Juhlassa myönnettiin myös Suomen Yrittäjien pronssisia ansiomerkkejä. Pronssiset ansiomerkit saivat Maarit Heikkinen, Jani Hovila, Lennu Keinänen, Emilia Koikkalainen, Aki Teiskonen, Kirsi Veijonen ja Suvi Widgrén. Ilta huipentui Kari Kivisaaren ja Ilo Ensemblen esiintymiseen päärakennuksen aulassa.