2.11.2017 klo 09:19
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjien järjestösihteeri Raija Hakkarainen jää eläkkeelle

Raijan pitkä ja ansioitunut työura päättyy keskiviikkona 8.11.

Keski-Suomen Yrittäjien toimisto menettää yhden avainpelaajistaan, kun Raija Hakkarainen siirtyy viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Raijan viimeinen työpäivä Keski-Suomen Yrittäjillä on keskiviikkona 8.11.

Viimeisten työpäivien kunniaksi Raija pääsi vastailemaan muutamiin kysymyksiin liittyen eläköitymiseensä ja päättyvään työuraansa.

Pitkä työura on tulossa päätökseensä ensi viikolla. Urheilukysymys: Miltä nyt tuntuu?

Ihan hirveän epätodelliselta vielä toistaiseksi. En jotenkin osaa itse ajatella, että olen jäämässä pois. Toisaalta, varsin helpottavaahan se todellisuudessa on, kun ei tarvitse enää ajatella kalentereita tai kellonaikoja. On sillä tavalla vapaa. Todennäköisesti tulen epähuomiossa kuitenkin vielä ensi viikon jälkeenkin käymään täällä.

Kertaisitko hieman, että mihin kaikkialle työura on sinua vienyt ja miten alun perin päädyit Keski-Suomen Yrittäjiin töihin?

Ennen Yrittäjille saapumistanihan olin 15 vuotta matkatoimistossa töissä, mikä vastasi myös omaa koulutustaustaani matkailualan merkonomina. Silloinen työpaikkani sitten loppui ja työnhaku tuli eteen. Yrittäjillä oli vuoden sijaisuuden paikka auki, päätin hakea ja kun sijaistettava ei sitten enää koskaan palannutkaan kyseiseen tehtävään, päädyin vakinaiseksi taloon. Nyt olen vuodesta 1991 asti ollut Yrittäjillä töissä.

Mitkä ovat mieleenpainuvimmat hetket työuran varrelta?

En osaa välttämättä nimetä sellaista yhtä tapahtumaa kohokohtana tai erityisen mieleenpainuvana. Sen sijaan näkisin, että vuosien aikana tapaamani ihmiset ovat olleet ne työurani kohokohdat. Joka vuosi vaihtuvat hallituksien jäsenet, puheenjohtajat ja aikamonta toimitusjohtajaakin tässä on nähnyt, niin nostaisin kyllä sen arvokkaimmaksi muistoksi. On saanut ilon tutustua niin moniin kivoihin ihmisiin.

Mitä aiot tehdä ensimmäisenä eläkepäivänä? Onko muita eläkepäivien suunnitelmia?

Ensimmäisenä eläkepäivänä ajattelin nukkua pitkään, juoda aamukahvia ja lukea Keskisuomalaista. Näin nuo oikeastaan osa-aikaeläkepäivät ovatkin jo kuluneet, samalla kaavalla ajattelin jatkaa. Pidemmän kaavan eläkesuunnitelmia ei oikeastaan ole. Olemme mieheni kanssa varsin kovia mökkeilijöitä, niin siellä varmaan menee suurin osa vapaa-ajasta. Enkä oikeastaan haluakaan tehdä mitään isompia suunnitelmia, kun nyt vihdoin saan kalenterin tyhjennettyä.

Terveiset työporukalle ja Keski-Suomen Yrittäjien yhteisölle.

Kiitos näistä vuosista! Olen oppinut tuntemaan niin paljon mukavia ihmisiä, että on oltava vain kiitollinen.