11.6.2018 klo 14:37
Uutinen

Keuruun Kesägalleria avautuu torstaina 14.6.

“Minun Marimekkoni”- näyttely, Kädentaitajien Kesäkauppa ja Liisi Valjuksen Nukke-näyttely kutsuvat kesämatkailijoita Keuruulle

Minun Marimekkoni-kesänäyttely avataan Keuruulla torstaina 14.6. Näyttelyssä esitellään ihmisille tärkeitä Marimekko-muistoja vuosien varrelta. Esillä Marimekon vanhoja kankaita, vaatteita sekä muita nostalgisia Marimekko-tuotteita. Kesägalleriasta tulee löytymään myös Kädentaitajien Kesäkauppa sekä Minigalleriasta keuruulaisen nukketaiteilijan Liisi Valjuksen Keskiaika! – Pukujen historiaa pienoiskoossa- aiheinen nukkenäyttely.

Idea Minun Marimekkoni-näyttelyyn syntyi Antti Hautaniemen omistamista vanhoista Marimekko-kankaista. Hautaniemi keräsi Marimekon kankaita vuosina 1961-1972. Kankaat olivat pitkään varastossa ja aikojen myötä syntyi toive saada kankaat esille.

“Ideaa kehitellessä nousi esille, että varmasti monilla muillakin on itselle tärkeitä Marimekko-muistoja ullakkojen kätköissä ja nyt on tarkoitus tuoda näitä muistoja esille kokonaisen näyttelyn verran” kertoo Tiina Sammallahti, Kaupan keskus Keuruu-kehittämishankkeen projektipäällikkö.”Kesägallerialla haluamme tuoda elämää tyhjiin liiketiloihin ja samalla houkutella myös lisää kesämatkailijoita Keuruulle”, jatkaa Sammallahti.

Näyttelyä tulee järjestämään keuruulainen Mindi Pekola, 28-vuotias muotisuunnittelija. “Haluan näyttelyssä saada vanhat kankaat arvonsa mukaisesti kauniisti esille ja luoda tilaan erilaisia Marimekko-nurkkauksia/sisustusmiljöitä”, valottaa Pekola jo nyt liikkeen visuaalista ilmettä. “Suomalaisilla on tuhansia Marimekko-muistoja kerrottavanaan. Aiomme kerätä näitä muistoja kuvineen ympäri Suomea ja koostaa niistä näyttelyssä pyörivän filmin. Näin saamme jaettua yhteistä Marimekko-kokemusta kaikille eteenpäin”, kertoo Pekola. “Minulle itselleni tärkeä Marimekko-muisto on ensimmäinen kesätyöpaikkani Marimekon liikkeessä Keuruulla, jossa halusin ensimmäisen palkkani Marimekko-verhokankaana. Verho on minulla edelleenkin tallella” kertoo Pekola esimerkkinä omista Marimekko-muistoistaan.

Omia Marimekko-muistoja kuvineen voi käydä lataamassa Facebook-osoitteessa: www.facebook.com/keuruunkesagalleria tai lähettää sähköpostiosoitteeseen minunmarimekkoni@gmail.com. Tule mukaan osallistumaan näyttelyn tekemiseen ja kerro kuvan kanssa oma tärkein Marimekko-muistosi!

Keuruun Kesägallerialle löytyi sopiva tila Nordean entisestä liiketilasta Keuruuntie 19:stä. “Keuruun Kesägalleria on hieno uusi idea keskustaan, jolle toivomme jatkoa ensi kesänäkin. Upeita ideoita meillä on jo nyt tuleville vuoksiksi. Minun Marimekkoni-näyttely on näyttävä avaus gallerialle” iloitsee Virva Asp Keuruun kaupungin kulttuuritoimesta. “Kesägalleria työllistää myös paikallisia nuoria, sillä näyttelyn valvojiksi etsitään nuoria kesätyökampanjan kautta”, jatkaa Asp.

Paikalliset kädentaitajat avaavat oman kesäisen käsityöputiikin samoissa tiloissa Keuruun Kesägalleriassa. Avajaisia vietetään torstaina 14.6. klo 10.00. Liike ja näyttely ovat auki koko kesän ajan elokuun 5. päivään saakka. “Olemme saaneet edellisistä Kädentaitajien Kesäkaupasta sekä Joulukaupasta niin hyvää palautetta, että on todella mukava suunnitella jo nyt ajoissa tulevaa kesää, kertoo kädentaitajista Hanne Paananen (Hannen Tekosia). “Se, että Kädentaitajien liike on samoissa tiloissa Minun Marimekkoni-näyttelyn kanssa on meille käsityöläisillekin iso etu. Toivottavasti moni matkailija poikkeaisi ostamassa käsintehtyjä paikallisia tuliaisia“, jatkaa Paananen.

Minigalleriassa on lisäksi esillä paikallisen nukketaiteilijan, Liisi Valjuksen, nukkenäyttely teemalla Keskiaika! – Pukujen historiaa pienoiskoossa.

Esillä on parikymmentä nukkea, jotka esittävät naisia ja miehiä Kaarle Suuresta 800-luvulta 1400-luvun loppuun. Nämä henkilöt vaikuttivat omaan aikaansa ja pukumuodin muutoksiin.

Minun Marimekkoni-näyttely, Kädentaitajien Kesäkauppa sekä Liisi Valjuksen nukkenäyttely ovat avoinna to 14.6.- su 5.8. 2018. Kesägalleria löytyy osoitteesta Keuruuntie 19. Keuruun Kesägallerian taustavoimina toimivat Kaupan keskus Keuruu-kehittämishanke, Keuruun Kulttuuritoimi, Keuruun Museo, Marikaisa sekä lukuisia muita paikallisia aktiivisia toimijoita.