18.5.2017 klo 18:00
Uutinen

Kickbikeillä SM-kultaan – yrittäjyys upeasti esillä Taitaja2017:ssa

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja 2017 huipentui torstaina Helsingin Messukeskuksessa. Yrittäjyys oli tapahtumassa upeasti esillä, sillä yrittäjyyspalkintoja jaettiin sekä opiskelijoille että oppilaitoiksille.

Opiskelijoille tarkoitetussa yrittäjyyslajikisassa yrittäjyysideoissa ja -taidoissa otti toisistaan mittaa kahdeksan kolmen hengen joukkuetta. Tänä vuonna tehtävänä oli kehittää palveluliiketoimintaideoita erityisesti aasialaisille matkailijoiden kohderyhmälle. Voitto meni Jyväskylän ammattiopiston Serena Kirvesmäelle, Jeremia Linjamalle ja Atte Permikankaalle. Heidän ideansa oli Katajanokka Loves You – Kickbike-ajelu Katajanokalla.

Vuoden parhaana yrittäjyysopetuskokeiluna palkittiin Sasky-koulutuskuntayhtymä Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen toteuttamana Yrittäjyyskasvatusta, oman elämän hallintaa, yhteisöllisyyttä ja menestystä -malli.

Tyrväällä opiskelijat tekevät oikeita asiakasprojekteja tiimeissä, ja heidät perehdytetään heti opintojensa alussa tiimioppimisen menetelmään. Tärkein tavoite on, että opiskelijoiden elämänhallinnan taidot ja vuorovaikutustaidot parantuvat. Erilaisuuden hyväksyminen ja sen seurauksena luottamuksen lisääntyminen opiskelijoiden välillä on keskeistä oppilaitoksen toteuttamassa yrittäjyyskasvatuksessa.

Vuoden 2017 kilpailun teemana oli yhdessä, Suomi100-juhlavuoden hengessä. Tavoitteena on rohkaista toteuttamaan yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä toimintaa tukevia projekteja yhdessä opiskelijoiden, yrittäjien ja muiden verkostojen kanssa. Osallistujia oli kaikkiaan kymmenen. Kilpailuun osallistuttiin blogilla. Kilpailun järjesti Suomen Yrittäjät yhteistyössä Taitaja2017-kisan ja opiskelijajärjestöjen kanssa.

Yrittäjäsanomat