16.12.2019 klo 15:48
Uutinen

Kiertotalouden palvelukeskus auttaa – Työkalu listaa resurssitehokkuuden hankkeet maakunnittain ja teemoittain

Suomen ympäristökeskuksen ja Circwaste-hankkeen ylläpitämä työkalu kokoaa yhteen kiertotaloutta edistäviä hankkeita aluekohtaisesti ja teemoittain.

Työkalusta löytyy laajasti kierrätykseen ja jätehuoltoon, kestäviin hankintoihin, teollisuuteen ja energiaan, liiketoimintaan, älyteknologiaan sekä rakentamiseen ja maankäyttöön liittyviä kiertotaloushankkeita. Lisäksi työkalusta voi etsiä hankkeita maakunnittain.

Verkkosivuilla on listattuna hankkeita eri puolilta Suomea. Muun muassa Tampereen yliopisto tarjoaa Kestävän kehityksen hyödyntäminen liiketoiminnassa -koulutusta erityisesti mikro- ja pk-yrityksille. Porin kaupunki on käynnistänyt CircWaste Luuppi -hankkeen, jossa kaupungin ympäristö- ja lupapalvelut ovat perustaneet kiertotalouden asiantuntija- ja neuvontaverkoston Satakuntaan. Turun seudulla CircVol 6Aika-hankkeella edistetään kiertotalouden mukaista liiketoimintaa sekä suurivolyymisten teollisten sivuvirtojen ja maamassojen hyödyntämistä maarakentamisessa.

”CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta” on seitsenvuotinen hanke, joka edistää materiaalivirtojen tehokasta käyttöä, jätteen synnyn ehkäisyä ja materiaalien kierrätystä. Tavoitteena on luotsata Suomea kohti kiertotaloutta ja toteuttaa valtakunnallista jätesuunnitelmaa.

Kiertotalouden palvelukeskuksesta asiantuntijaneuvontaa

Suomen ympäristökeskuksen vetämä kiertotalouden palvelukeskus tarjoaa hankkeen puitteissa alueellisille toimijoille asiantuntijatukea. Palvelukeskus jakaa tietoa mm. kestävistä julkisista hankinnoista, materiaalikatselmuksista, teollisten symbioosien perustamisesta, haitallisista aineista sekä uusien aloitteiden rahoitusmahdollisuuksista. Hyviä esimerkkejä kiertotaloudesta kerätään Materiaaliloikka.fi -verkkosivustolle. SYKE:n ja Circwaste-hankkeen ylläpitämä työkalu kokoaa yhteen kiertotaloutta edistäviä hankkeita.

CIRCWASTE-hankkeen toiminta keskittyy viidelle alueelle: Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Pohjois-Karjalaan. Hanke kestää vuoden 2023 loppuun.

Lisätietoa: http://www.materiaalitkiertoon.fi/fi-FI/Circwaste

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta(at)yrittajat.fi