14.2.2017 klo 08:02
Uutinen

Kiilto Oy on Suomen Aktiivisin Työpaikka 2016

Suomen Aktiivisin Työpaikka 2016 -tunnustuksen saaja on Kiilto Oy. Tunnustuksella halutaan edistää henkilöstöliikunnan kulttuuria osana työhyvinvointia.

Tampereella vuonna 1919 perustettu perheyritys on laajentunut noin 800 työntekijän kansainväliseksi Kiilto Family -konserniksi. Tunnustuksen myöntämisperusteissa kiitettiin yrityksen kestävää liikunnalle myönteistä arvopohjaa, joka on mahdollistanut vastuullisen työhyvinvoinnin ja henkilöstöliikunnan kehittämisen ja toteuttamisen.

Suuri ryhtiliike työhyvinvointitoiminnan johtamisessa tehtiin 2010 – 2011, jolloin Kiillossa on kiva olla -otsikon alla kulkeva työhyvinvointiohjelma jäsennettiin viiteen osa-alueeseen: liikunta, työyhteisö ja työympäristö, oma terveys ja toimintakyky, osaaminen ja johtaminen.

– Kaikille osa-alueille luotiin omat mittarit, jotka mahdollistavat seurattavuuden, ja jotka kiistatta kiinnostavat myös johtoa, toteaa henkilöstöjohtaja Antti Uski.

Yrityksen johdosta välittyvä aktiivinen elämäntapa ja liikuntamyönteinen ilmapiiri jalkautuu arjen toimintaan johdon esimerkin tuella. Paljon innostetaan työaikaiseen aktiivisuuteen, kertoo konsernijohtajan assistentti Tiina Niemi.

– Esimerkiksi toimistotyössä on sähkösäädettävät työpöydät työasentojen vaihtelemiseksi ja paikallaan oloa jaksotetaan taukoliikunnalla. Ehdottoman tärkeitä ovat liikunta-aktivaattorit, jotka oman työnsä ohella tsemppaavat työkavereita eri tavoin.

toimitus@yrittäjäsanomat.fi