7.6.2018 klo 14:15
Uutinen

Kiinnostaako Kasvuyrittäjäverkosto? Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin

Kasvuyrittäjäverkosto on poikinut runsaasti tiedusteluja. Seuraavasta selviää muun muassa se, mitä verkosto jatkossa suunnittelee.

Suomen Yrittäjien perustama Kasvuyrittäjäverkosto innostaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä kohti kannattavaa kasvua.

Verkosto on herättänyt runsaasti mielenkiintoa ja siihen liittyen on lähetetty useita kysymyksiä Suomen Yrittäjille. Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Mikä Kasvuyrittäjäverkosto?

Kasvuyrittäjäverkosto pyrkii tukemaan järjestön jäsenyrityksiä kasvamaan ja houkuttelemaan uusia yrityksiä mukaan toimintaan. Verkosto haluaa rakentaa laajan yhteisön Suomen Yrittäjien sisälle, joka palvelee kasvua hakevien yritysten tarpeita. Kohderyhmänä ovat kaikki yritykset ja yrittäjät, joilla on kasvuhaluja. Kasvuyrittäjäverkosto on luomassa kasvumallia, joka palvelee kasvuyrittäjiä rakentamalla työkalupaketin, jonka varrelta löytyy kasvumatkan varrella tarvittavat ja toimintaan sitoutuneet kumppanit. Lisäksi, verkosto ottaa kantaa ja edistää kasvuyrittäjien edunvalvontaa.

Miksi Kasvuyrittäjäverkosto perustettiin?

Kasvuyrittäjäverkosto perustettiin palvelemaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä kohti kannattavaa kasvua. Pk-yritysbarometrin mukaan erityisesti pienet yritykset hakevat kasvua: 53 prosenttia alle viisi henkilöä työllistävistä yrityksistä kertoo haluavansa kasvaa. Startupien lisäksi on tärkeä tunnistaa jo pidemmälle ehtineiden niin sanottujen scale up -yritysten kasvun mahdollisuudet, joiden kehittymiselle voi markkina-, sukupolvenvaihdos- tai muista syistä syntyä into kasvaa.

Toinen syy verkoston perustamiselle on se, että mikään taho ei ole ottanut roolia kasvavien yritysten edunvalvojana. Suomen Yrittäjät vastaa myös tähän tarpeeseen tuomalla moninaisen joukon kasvua hakevia yrityksiä yhteen, kuulemalla heitä ja heidän tarpeitaan sekä viemällä tämän viestin päättäjille.

Globaalissa ja nopeatahtisessa työelämässä, Suomessa on selkeä tarve tukea yrittäjiä kasvattamaan omaa liiketoimintaansa. Erityisesti nyt kun työpaikat syntyvät entistä enemmän yrittäjävetoisiin pk-yrityksiin.

Mitä verkosto suunnittelee?

Verkoston seuraava tapahtuma pidetään 21.11. Helsingissä, jonka teemana on kasvun esteet ja se, miten työmarkkinoita tulisi muuttaa, jotta kasvulle olisi tilaa. Tapahtumaan kutsutaan yrittäjiä, työmarkkina-asiantuntijoita ja päättäjiä. Marraskuisen tapahtuman lisäksi verkosto suunnittelee aloitetta, jolla tuetaan pk-yrityksiä listautumaan pörssiin sekä Enkeliyrittäjät-työnimellä olevaa projektia, joka tuo yhteen tukea tarvitsen yrittäjän kokeneemman osaajan, esimerkiksi pääomasijoittajan, kanssa.

Miten voin olla verkostoon yhteydessä?

Löydät meidät Facebookista, tervetuloa mukaan!

Miten voin liittyä mukaan?

Verkoston tarjoama kasvumalli, joka on siis vielä kehitysvaiheessa, on tarkoitettu Suomen Yrittäjien jäsenille, mutta tapahtumiin ja keskusteluun ovat tervetulleita kaikki.

Ketä verkostoon kuuluu?

Kasvuyrittäjäverkoston toimintaa pyörittää johtoryhmä, joka koostuu eritaustaisista ja eri puolelta Suomea tulevista yrittäjistä. Johtoryhmä vaihtuu uuteen kahden vuoden välein. Johtoryhmässä istuu myös Nuoret Yrittäjät -verkoston puheenjohtaja, joka tuo toimintaan nuorten näkökulmaa.

Petri Roininen, puheenjohtaja

Jouni Anttila

Artem Daniliants

Jukka Kontula

Niina Koponen

Tiina Latikka

Teemu Polo

Petri Salminen

Petri Tuomela

Leo Kadieff, Nuoret Yrittäjät -edustaja

Jaakko Männistö, työvaliokunnan edustaja

Aicha Manai, SY verkostopäällikkö

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi