28.8.2020 klo 16:15
Uutinen

Kiipulan puput saivat uuden katon päittensä päälle

Kiipulan koulutuskeskus sai käyttöönsä 56. rakennuksen elokuun lopulla. Uudesta luonnonvara-alan käyttöön tulleesta rakennuksessa löytyvät kahvila, kotieläinpiha sekä opetustilaa.

Hämeen Yrityssanomat/ Janakkala

Uuden toimitilan vierailijoita ilahduttaa erityisesti eläinsuoja, jonne kahvilasta on suora näkymä. Siellä kanit, kanat ja viiriäiset touhuavat omassa rauhassa. Riikinkukot ovat Kiipulan uusia asukkeja ja muutto nyt vihittyyn Nurmelaan tulee myöhemmin syksyllä.

Kiipulasäätiön kokonaisuus Janakkalassa on mittava. Kaikkiaan 56 rakennusta tarkoittaa myös merkittävää määrää kunnostus- ja korjaustöitä. Kiipulassa on tehty linjaus, että aurinkoenergia ja ympäristöystävälliset energiamuodot ovat alueen tulevaisuutta.

Kiipulassa on otettu käyttöön uusi luonnonvara-alan kiinteistö, jossa ympäristöystävällisyys on nostettu yhdeksi painopisteeksi. (kuva Karin Pasila)

Nyt käyttöön vihitty Nurmela-rakennus on pinta-alaltaan noin 800 neliömetriä ja sen energiantuotanto toimii juurikin aurinkoenergialla.

– Koko eteläsuuntainen katto on jo varustettu aurinkopaneeleilla. Rakennuksen ylimääräinen auringolla tuotettu sähköenergia syötetään jatkossa Kiipulan alueen muuhun sähköntarpeeseen, kertoo Kiipulasäätiön toimitusjohtaja ja ammattiopiston rehtori Jukka Kujala.

– Haluamme Kiipulasäätiönä kehittää Kiipulaa ympäristöystävällisemmäksi. Säätiön hallitus on valinnut ympäristöystävällisyyden yhdeksi merkittäväksi tekijäksi strategisissa pohdinnoissa, Jukka Kujala painottaa.

Kiipula-kampuksen nykyisissä energiavalinnoissa on jo otettu huomioon ympäristötekijät.

– Kokonaisuutemme pääasiallinen energiamuoto on uusiutuvaan energiaan perustuva hakevoima. Meillä on myös täydentävänä energianlähteenä käytössä eri kaasuvaihtoehtoihin perustuvaa energiaa, Jukka Kujala summaa.

Kiipulasäätiö sai aurinkoenergiahankkeeseen tukea uusiutuvan energian käyttöön Business Finlandilta.