18.2.2020 klo 13:56
Uutinen

Killen Autokorjaamo palvelee Myrskylän Sepänmäessä.

Krister Sjölund avasi Killen Autokorjaamon Muttilassa vuonna 2004. Muutto nykyisiin Sepänmäen tiloihin tapahtui viime vuonna (2019). Yritys työllistää omistajan lisäksi kaksi henkilöä. Killeltä saa huollot ja korjaukset kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin. Yrityksen nimi tulee Kristerin lempinimestä.

Krister ”Kille” Sjölund, aloitti rekkakuskina, mutta ajan kanssa pitkät yövuorot ratissa alkoivat tympimään. Hän kertoo pienestä pojasta asti opetelleensa kotona korjailemaan erilaisia koneita. Mopoista se alkoi ja eteni siitä pikku hiljaa vanhempien maatalouskoneisiin, päätyen lopulta vaativiin ralliautoihin. Hän on siis itseoppinut autoalan remonttimies. ”Ei näitä tämän alan käytännön arkihommia opi ammattikoulussa”, toteaa Kille.

Kuvassa vaihdelaatikko työn alla.

Kotitilalla Muttilassa oli valmis halli omalla pihalla ja korjaamotoiminta alkoi siinä 2004. Hän jätti rekkahommat (johon hänellä oli kuljetuslinjan ammattikoulutus) ja perusti autokorjaamon. Nyt työt jatkuvat Sepänmäessä Ylöstalontiellä.

Nykyään melko harvinaista lienee, ettei yrityksellä ole omia verkkosivuja, eikä se harrasta some-markkinointiakaan lainkaan. Kaksi kertaa Kille sanoo mainostaneensa, ensimmäisen kerran 2005 ja toisen kerran viime vuonna. Miksi mainostaa, kun töitä on niin paljon kuin pystymme vastaanottamaan ja hoitamaan, kysyy yrittäjä varsin aiheellisesti. ”Puskaradio toimii yhä, kunhan pitää tinkimättömästi kiinni laadusta. Virheitäkin voi joskus sattua, kuten kaikille. Yrittäjälle kohtalonkysymys on, miten ne hoidetaan. Jos ne hoidetaan hyvin, asiakas palaa”, kuittaa Kille lopuksi.

Kommenti: Tämä artikkeli kuuluu Myrskylän Yrittäjien yritysesittely sarjaan, jossa esitellään lyhyesti paikkakunnalla toimivia yrityksiä. Osalla toimintaa on huomattavasti laajemmallakin alueella, osalla jopa valtakunnallisesti. Tämän sarjan esittelyt on laadittu yrityksen kotisivujen tietojen perusteella yhteistyössä yritysten johdon kanssa. Tällä kertaa esittely tehtiin haastattelun tietojen perusteeella. Tämän esittelyn toimitti tälle sivustolle Aku Eronen.