16.11.2017 klo 14:48
Uutinen

Kirri-Tikkakoski-moottoritiehankeelle rahoitus

Hallitus on esittänyt Kirri-Tikkakoski-moottoritiehankkeelle 139 miljoonan euron rahoitusta.

Kirri-Tikkakoski-moottoritiehanke täydentää Suomen hallituksen ensi vuoden budjettiesitystä. Hallitus esittää hankkeelle 139 miljoonan euron varausta, josta reilut kuusi miljoonaa jo ensi vuodelle. Nelostien ruuhkaisimpiin osuuksiin kuuluvan Kirri-Tikkakoski-välin parannus on määrä olla valmis vuonna 2021.

Kirri-Tikkakoski-välin parannus oli mukana jo liikenne- viestintäministeriön esityksessä syksyn budjettiriihessä, mutta se pudotettiin sieltä viime metreillä pois. Maakunnallisesti erittäin merkittävä hanke näyttäisi nyt kuitenkin vihdoin toteutuvan.

Jyvässeudun Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Lampinen näkee Nelostien kohennuksen tuovan isoja mahdollisuuksia Tikkakosken alueen kehittämiseen.

– Äärimmäisen positiivinen uutinen! Tikkakoskella toimii lukuisia yrityksiä, mutta matkaa Jyväskylän keskustasta on kuitenkin varsin reilusti. Tikkakosken alueen liike-elämälle tämä todella upea asia, kunnon väylä lisää selvästi Tikkakosken alueen potentiaalia.

Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Maria Kokko kommentoi uutista pohjoisen Keski-Suomen näkökulmasta.

– Mahtavaa! Äänekosken ja Jyväskylän välinen kulku nopeutuu merkittävästi ja ikään kuin Jyväskylä levittäytyy lähemmäksi Äänekoskea ja meidänkin suuntaan työntekijäliikenne tulee todennäköisesti lisääntymään Nelostien parannuksen myötä reilusti.