17.11.2017 klo 12:44
Uutinen

Kirri-Tikkakoski-moottoritiehankkeen eteneminen on voitto koko maakunnalle

Suomen hallitus täydentää ensi vuoden budjettiesitystään Kirri–Tikkakoski-tien rakentamisella.

Kirri‒Tikkakoski-välin 139 miljoonan euron parannus oli mukana jo liikenne- ja viestintäministeriön esityksessä syksyn budjettiriihessä, mutta se pudotettiin sieltä viime metreillä pois. Maakunnallisesti erittäin merkittävä hanke näyttäisi nyt kuitenkin vihdoin toteutuvan.

Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen riemuitsee hankkeen toteutumisesta.

– Tämä on huikea hanke koko maakunnalle, josta tietysti suurimmat kiitokset kuuluvat maan hallitukselle ja asiaa edistäneille kansanedustajillemme. Keski-Suomessa päätöksen edistäminen on näkynyt koko verkoston yhteisenä ponnisteluna jo pitkään. Olemme yli kaksikymmentä vuotta Keski-Suomessa tahtia kiristäen ja kohti yhteistä maalia pelaten edistäneet moottoritieasiaa. Nyt tämäkin työ palkitaan ja myös keskisuomalainen yhteistyö on todella näyttänyt voimansa.

Kirri‒Tikkakoski-osuudella on hyvin suora ja läheinen vaikutus yrittäjien toimintaympäristöön Jyväskylässä sekä Äänekoskella, kuten myös koko maakunnassa. Valtakunnallisesti tieosuuden paraneminen vaikuttaa myönteisesti esimerkiksi logistiikka-alan yrityksiin.

– Kirri‒Tikkakoski-välistä oli jo tulossa paha pullonkaula ja suorastaan sumppu valtakunnallisesti. Nyt pystytään vastaamaan kasvavan liikenteen tarpeeseen yhdellä Nelostien vilkkaimmalla tieosuudella, toteaa Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen.

Rakentaminen alkaa ensi vuonna, ja Kirri‒Tikkakoski-välin parannuksen on määrä olla valmis 2021.

– Toivottavasti saamme tästä käynnissä olevaa kasvua ylläpitävän piristysruiskeen taloudelle ja myös lentoliikenteen saavutettavuudelle, toteavat Salminen ja Hynninen.

Lisätiedot:

Petri Salminen, petri.salminen@salminen-tikka.fi, p. 040 060 8812

Sanna-Mari Hynninen, sanna-mari.hynninen@yrittajat.fi, p. 050 563 7780