24.5.2018 klo 17:36
Uutinen

Klassikkoautoilla pääkaupunkiseudun Vuoden nuoreksi yrittäjäksi

Oskari Åvallin Grips Garage Oy on erikoistunut englantilaisten klassikkoautojen entisöintiin, huoltoon ja myyntiin.

Pääkaupunkiseudun Vuoden 2018 nuoreksi yrittäjäksi on valittu Oskari Åvall. Åvallin yritys on Grips Garage Oy. Yritys on erikoistunut erityisesti englantilaisten klassikkoautojen entisöintiin, huoltoon ja myyntiin.

Åvall aloitti kunnostamaan isänsä maahantuomaa vuoden 1956 MG MGA Roadsteria 18-vuotiaana. Entisöintiin meni puolitoista vuotta aikaa. Tarkka työ kannatti ja auto sai mm. näyttelypalkinnon. Sana taitavasta entisöijästä lähti kiertämään.

Entisöintitöitä alkoi tulla niin paljon, että Åvall perusti oman yrityksen 20-vuotiaana.

Kymmenen vuotta myöhemmin Grips Garage työllistää Åvallin lisäksi viisi kokopäiväistä sekä kaksi osa-aikaista työntekijää. Liikevaihto on tällä hetkellä hieman yli puoli miljoonaa euroa.

Korjaamolla tehdään kaikki muut auton kunnostustyöt paitsi maalaus ja kromaus. Ne teetetään alihankkijoilla Suomessa.

Yritys on myös tehnyt yhteistyötä e-Drive Retron kanssa. Tarkoituksena on tuoda ensimmäisenä Suomessa asiakkaille mahdollisuus hankkia aito vanha klassikkoauto varustettuna sähkömoottorilla.

Tulevaisuuden Åvall näkee positiivisena. Hän sanoo tietävänsä tarkalleen, mitä tulee tekemään. Uudet rekrytoinnitkaan eivät enää pelota.

Harrastuksesta Suomen johtavaksi entisöintiyritykseksi jalostunut toiminta on Oskari Åvallin intohimo. Vapaa-aikanaankin hän tekee museoajoneuvotarkastuksia Autohistorialliselle Seuralle.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Tiina Lempinen, Vantaan Yrittäjät