7.11.2017 klo 15:24
Uutinen

Kokkolan Vuoden Yrittäjät 2017 palkittu

VUODEN 2017 YRITTÄJÄPALKINNON SAAJAT KOKKOLASSA
05.11.2017

Kokkolan Yrittäjät ry. sekä Kokkolan kaupunki ovat valinneet vuoden 2017 yrittäjäpalkintojen saajat Kokkolassa. Palkinnot julkistettiin Yrittäjien juhlagaalassa kaupungintalolla lauantaina 4.11.

Vuoden Yrittäjä Kokkolassa Hannu Sarja, Merius Oy

Kokkolan yrittäjät ja Kokkolan kaupunki ovat valinneet vuoden yrittäjäksi Hannu Sarjan ja Merius Oy:n.

Vuonna 2003 Hannu Sarja perusti Kokkolaan yhden miehen suunnittelutoimiston. Tänään yhtiö on 20 hlöä työllistävä suunnittelu-, konsultointi ja projektinhallintapalveluita tarjoava asiantuntijaorganisaatio. Kasvu on ollut hallittua, määrätietoista ja kannattavaa. Teknologiaa hyödyntäen Merius auttaa suurteollisuusasiakkaitaan toteuttamaan laitosinvestointinsa entistä paremmin. Omalla segmentillä Merius on maan johtavia pelaajia ja haluaa muuttaa koko toimialan tekemistä Suomessa. Eri virtuaaliteknologiat ovat jo yrityksessä käytössä ja ne tulevat korvaamaan teollisuuden piirustukset lähivuosina. Yritys on panostanut vuosittain liikevaihdosta 13 % uusien menetelmien tutkimukseen ja kehittämiseen.

Merius on tunnettu innovatiivisuudesta ja tinkimättömästä asiantuntijuudesta, mistä kertoo sekin, että yritys voitti valtakunnallisen yritysten sparrausohjelma Kasvu Openin Pohjanmaan semifinaalin. Valtakunnallinen finaali järjestetään lokakuussa 2017.

Kasvua jarruttaa potentiaalisen työvoiman löytäminen. Valmiita osaajia ei ole, joten yrityksen oma koulutuksen rooli korostuu.

Vuoden nuori yrittäjä Kokkolassa Emmi Salo, Fitverstas Oy

Vuonna 2014 Emmi Salo valmistui Centriasta liiketalouden linjalta ja perusti yrityksen liikunta- ja ravitsemusalalle. Tuote oli hyvä ja sai räjähtävän alun. Firma kasvoi pikaisesti yhden naisen yrityksestä tuhansien ihmisten yhteisöksi. Yritysmuoto on nopeasti vaihtunut toiminimestä, kommandiittiyhtiöksi ja ihan vasta osakeyhtiöksi.

Fitverstas myy valmista liiketoimintakonseptia valmentajille (franchisingmallilla) sekä täyden tuen liiketoiminnan pyörittämiseen ja markkinointiin. Kaikki toimii yhteisössä jossa ideoidaan, vaihdetaan kokemuksia ja kehitetään. Palvelua on tarjolla jo 13 kaupungissa ja asiakkaita 20 000.

Nettikaupasta löytyy sekä kuluttajille että yrityksille tarkoitettuja ohjelmapaketteja ja nettivalmennuksia, minkä lisäksi yritys tarjoaa räätälöityä ohjausta ja valmennusta lähipalveluna ja etänä netissä digitaalista valmennustyökalua hyödyntäen.

Kaikki, tietenkin, internetin kautta ja some-työkaluja hyödyntäen. Esimerkkinä markkinoinnista on 70 hengen PR-tiimi sosiaalisessa mediassa.

Uusia palveluja ja tuotteita on koko ajan tulossa, uusimpana PT- ja liiketoimintaosaamisen koulutukset Kokkolassa, mihin hakeutuvat potentiaaliset valmentajahalukkaat ympäri Suomea. Fitverstas kouluttaa valmentajia vain omaan valmentajatiimiinsä.

Palkintoraati on valinnassaan kiinnittänyt erityistä huomiota positiiviseen yrittäjäasenteeseen, haluun kehittää yrityksen toimintaa nykyaikaisia välineitä hyödyntäen. Molemmat palkittavat ovat loistavia esimerkkejä digitalisaation hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Lisäksi yritysten talous on terveellä pohjalla. Nämä yhdessä antavat edellytykset jatkuvaan menestykseen myös tulevaisuudessa. Paljon onnea.

Lisätietoja

Kokkolan Yrittäjät ry, John Hagnäs, p. 0505669480

Merius Oy, Hannu Sarja p. 0405535790

Fitverstas Oy, Emmi Salo p. 0451100461