11.7.2017 klo 13:05
Uutinen

Konepajan ostanut Markku hämmästyi: Yrityksellä ei ollut edes kotisivuja

Loimaan Konepajan yrittäjä Markku Peltola on hakenut digiosaamista Suomen Yrittäjien Digikoulusta. Hän toivoo, että yhä useampi yrittäjä parantaisi digitaitojaan.

Porin SuomiAreenassa keskustellaan tänään muun muassa digitalisaatiosta. Suomen Yrittäjien digikoulusta oppia hakenut konepajayrittäjä Markku Peltola rohkaisee yrittäjiä perehtymään uuden älyteknologian mahdollisuuksiin.

– Digikoulu antoi paljon ajateltavaa ja pureskeltavaa, paljon sellaista mistä en aikaisemmin ollut tietoinen. Omalla toimialallani olisi esimerkiksi konkreettista hyötyä sensoriteknologiasta, joka ennakoi koneiden rikkoutumista etukäteen.

Peltola osti nykyisen yrityksensä pari vuotta sitten sen edelliseltä omistajalta. Tuolloin yrityksellä ei ollut edes kotisivuja.

– Kyseessä oli pitkän linjan yrittäjä, jolla ei ollut enää haluja yrityksen kasvattamiseen. Kotisivut ja digitaalinen markkinointi ovat itsestään selviä asioita nuoremmille, mutta yli kuusikymppisellä ei ole välttämättä edes tietokonetta, Peltola vertaa.

Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussilan mukaan digikouluun voi tulla ilman aikaisempaa perehtymistä digitaalisuuteen.

– Käteen jää aivan varmasti oivalluksia, vaikka olisi jo kokeneempi digiosaaja. Jos ei jää niin voi katsoa itseään peiliin.

Jussilan mukaan yrittäjän kannattaa panostaa digitaalisuuteen vaikka olisi luopumassa yritystoiminnasta esimerkiksi eläköitymisen takia.

– Digivalmiudella kasvatetaan yrityksen arvoa, hän muistuttaa.

Mikä Digikoulu?

Pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitetut Yrittäjän digikoulut siirtävät Suomea digiaikaan. Reboot Finland -hankkeen ja Suomen Yrittäjien digikoulut vierailevat kuluvan vuoden aikana lukuisilla paikkakunnilla ympäri Suomen.

Yrittäjän digikoulu tuo digitalisaation yrittäjän luo erittäin käytännönläheisesti ja rohkaisevilla esimerkeillä valaistuna. Yrittäjän digikoulun mahdollistavat Reboot Finland -hanke ja Suomen Yrittäjät. Reboot Finland on työ- ja elinkeinoministeriön, Tekesin ja Finpron hanke, jonka tarkoitus on uudistaa Suomi digiaikaan.

Digikouluja järjestetään ympäri Suomen ja ne ovat täysin maksuttomia. Yrittäjän digikoulu alkaa yleistä tietoa tarjoavalla osuudella, jonka jälkeen vuorossa on perusasioihin pureutuva työpaja. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa digiosaamista.

Tarkista digikoulun tulevat paikkakunnat täältä.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi