15.3.2017 klo 13:32
Uutinen

Konkurssihakemukset näyttävät romahtaneen 40 prosenttia – Asiakastieto: Tilastoharhaa

Asiakastiedon mukaan Verohallinto vaihtoi tilastointiaikana järjestelmäänsä ja piti taukoa konkurssiperinnässä.

Kuluvan vuoden tammi-helmikuu näyttää pudottaneen yritysten konkurssihakemuksia jopa 40 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Tieto on peräisin Tilastokeskuksen tiedotteesta.

Luottotietoyhtiö Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan raju vähentyminen on näennäistä. Asiakastieto viestittää Yrittäjäsanomille, että suuri osa romahduksesta on tilastoharhaa. Asiakastiedon mukaan Verohallinto vaihtoi järjestelmäänsä ja piti taukoa konkurssiperinnässä ja tilastot tasaantuvat.

Tilastokeskus laski, että vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana pantiin vireille 278 konkurssia, mikä on 182 konkurssia vähemmän kuin alkuvuonna 2016.

Tilastokeskus teki myös huomion, että Verohallinto teki tammi–helmikuussa 80,1 prosenttia vähemmän konkurssihakemuksia kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Muiden hakijaryhmien luvut olivat pienempiä.

Toimialoittain tarkasteltuna konkurssien määrä väheni teollisuudessa ja kaivostoiminnassa, rakentamisessa, kaupassa, kuljetuksessa ja varastoinnissa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa sekä muissa palveluissa.

Konkurssin tuleminen vireille ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Uutista päivitetty kauttaaltaan klo 15:30 – Lisätty Suomen Asiakastieto Oy:n näkemys ja Verohallinnon poikkeuksellisen pieni hakemusten määrä.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita