27.3.2024 klo 17:50
Uutinen

Koodausta ja koirajoogaa

Gartanon yrittäjä Miikka Kostian, 33, on ollut koko elämänsä intohimoisesti kiinnostunut koodaamisesta ja teknologiasta. Vuonna 2013 Miikka suoritti ohjelmistotekniikan insinööritutkintoa ja huomasi, että koodaukseen liittyvät harjoittelupaikat olivat Joensuussa kiven alla. Haasteen hän ratkaisi perustamalla ohjelmointiin keskittyneen Kooders-toiminimen.

Monialaista auttamista

Koodausta ehdittiin tehdä jonkin aikaa. Yllättäen koodaus sai kuitenkin odottamattoman twistin, kun vuonna 2014 traumapsykoterapeutti Tara Tuomisilta ja työnohjaaja Ilpo Simonen kutsuivat Miikan mukaan toimitiloihinsa. Kolmikon positiivisen palvelukokemuksen pohjalta huomattiin, että koodauksen ja hyvinvointipalveluiden yhdistämisessä olisi valjastamatonta potentiaalia. Vuonna 2016 syntyi Gartano Oy.

– Yritys toimii kattonimikkeenä Koodersille ja Geneesille. Geneesi tarjoaa psykoterapiaa, kehollisia hoitoja, koulutuksia sekä työnohjausta. Yhteensä yritykset työllistävät noin kymmenkunta alan ammattilaista kolmessa eri liiketilassa, Kostian selvittää.

Yrittäjyys osana arkea

Miikka on hyödyntänyt yrittäjäasennettaan laajalla skaalalla. Hän kertoo elävänsä yrittäjän elämää, johon on sisällytetty kaikki itselle merkitykselliset asiat. Esimerkiksi Kreikasta lemmikeiksi tuodut rescuekoirat pääsivät mukaan liiketoimintaan terapiakoirina.

– Yrittäjyys on ollut minulle hyvin luonteva valinta ja siitä on seurannut paljon positiivista. Jopa omasta teatteritaustasta on ollut hyötyä yrittäjyydessä, Kostian toteaa.

Koodaamalla kohti lyhyempää työviikkoa

Tulevaisuudessa Miikka haluaa helpottaa ihmisten arkea entistä enemmän. Tavoitteena on skaalata auttamista ja tuoda palvelut entistä suuremmalle yleisölle, samalla kehittäen uusia innovaatioita. Kostian haaveilee muun muassa Geneesin verkkovalmennusten tuomisesta suuremman yleisön tietoisuuteen sekä koodauksen avulla nelipäiväisen työviikon mahdollistamisesta yrityksille.

Miikka on myös tuore jäsen Pohjois-Karjalan Nuorten Yrittäjien johtoryhmässä.

– Useampi vuosi Suomen Yrittäjien jäsenenä sai lähtemään mukaan Nuorten Yrittäjien toimintaan. On hienoa olla edistämässä paikallisen yrittäjyyden elinvoimaa. Järjestö on tuonut korvaamatonta neuvonta-apua etenkin yritystoiminnan muutostilanteissa, Kostian kertoo.

Teksti: Iitu Sihvonen, Joonas Hiltunen
Kuva: Kooders