turun yliopisto mentorointi mentori yrittäjät varsinais-suomi
8.11.2022 klo 12:49
Uutinen

Korkeakoulutettu yrittäjä, lähde mentoriksi opiskelijalle

Haluatko auttaa valmistumassa olevaa yliopisto-opiskelijaa pohtimaan omia uravaihtoehtojaan ja saamaan tietoa työelämästä? Turun yliopisto etsii parhaillaan mentoreita tammikuussa starttaavaan maisteriopiskelijoiden mentorointiohjelmaan.

Jos olet ollut työelämässä vähintään viisi vuotta yliopistosta valmistumisesi jälkeen ja haluaisit jakaa kokemustasi ja asiantuntemustasi opiskelijalle, jätä yhteystietosi ja kerro, minkälaisissa asioissa voisit auttaa opiskelijaa.

Yrittäjän näkökulmasta mentorointi on hieno mahdollisuus pysähtyä pohtimaan myös omaa osaamistaan ja polkuaan työelämässä.

– Saamme usein kuulla mentoreilta, miten keskustelut opiskelijan kanssa auttavat tuulettamaan myös omia ajatuksia ja antavat uutta näkökulmaa omaan tekemiseen, Turun yliopiston kehittämisasiantuntija Susanna Ahteensuu kertoo.

Ahteensuu vastaa maisteriopiskelijoiden mentorointiohjelmasta ja on päässyt todistamaan monia onnistuneita kohtaamisia mentoreiden ja opiskelijoiden välillä.

– Moni varmasti muistaa itse sen epävarmuuden, mitä valmistumiseen voi liittyä. Meillä on useita mentoreita, jotka ovat mukana vuodesta toiseen, koska kokevat opiskelijoiden auttamisen antavan myös itselle paljon, Ahteensuu lisää.

Mentorointiohjelma sisältää muutamia yhteisiä seminaareja, mutta pääpaino on mentorin ja opiskelijan keskinäisissä tapaamisissa, jotka he voivat sopia omien aikataulujensa ja toiveidensa mukaan. Yhteiset seminaarit tarjoavat mentoriksi ryhtyvälle yrittäjälle tilaisuuden tavata muita mentoreita ja tutustua Turun yliopiston henkilökuntaan.

– Mentorointiohjelman järjestämisessä on mukana myös Turun yliopiston työelämäpalvelut, joka tarjoaa yrityksille monenlaisia palveluita opiskelijayhteistyöhön liittyen. Mentoriksi ryhtyminen voikin olla yrittäjälle sopiva ensiaskel tutustua myös muihin yhteistyömuotoihin, Pilvi Lempiäinen työelämäpalveluista kommentoi.

– Teemme kumppaniyhteistyötä Varsinais-Suomen Yrittäjien kanssa ja mielellämme tiivistämme yhteistyötä sen jäsenyritysten kanssa. Yrittäjyyden esiin tuominen opiskelijoille uravaihtoehtona esimerkiksi mentoroinnin välityksellä on koko alueen etu.

Voit tutustua mentorointiohjelmaan ja ilmoittautua mukaan Turun yliopiston nettisivuilla >>.

Lisätietoja antavat:

Susanna Ahteensuu, kehittämisasiantuntija, Turun yliopisto: susanna.ahteensuu@utu.fi
Pilvi Lempiäinen, projektipäällikkö, Turun yliopisto: pilvi.lempiainen@utu.fi