Sijoitusasunnot.comin Henri Neuvonen on vuoden nuori yrittäjä
Sijoitusasunnot.comin Henri Neuvonen on vuoden nuori yrittäjä. Kuva: Emil Bobyrev
22.10.2022 klo 20:53
Uutinen

Korot nousevat, mutta se ei palkittua asuntosijoittajaa pelota – ”Täytyy sanoa, että pidän tästä markkinasta”

Sijoitusasunnot.comin yrittäjä Henri Neuvonen palkittiin lauantai-iltana vuoden nuorena yrittäjänä. Neuvonen ei pelkää nykyistä markkinatilannetta.

Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Tampereella vuoden nuori yrittäjä -palkinnon pokanneen Henri Neuvosen Sijoitusasunnot.com Group Oyj:n liiketoiminta perustuu kokonaisten asuinkerrostalojen ostamiseen. Talot yritys myy pääsääntöisesti myöhemmin eteenpäin joko alkuperäisessä kunnossa tai täysin saneerattuina.

Jyväskylässä vuonna 2011 perustetun yrityksen asiakkaita ovat pääasiassa asuntosijoittajat. Sijoituskohteita yhtiö ostaa eri puolilta Suomea.

”Asuntomarkkinasta on kirjoitettu melko negatiivisesti, mutta meitä tilanne ei pelota, päinvastoin.”

Henri Neuvonen

Tämän hetken markkinatilanne ja korkokustannusten nousu ei pelota Neuvosta.

– Asuntomarkkinasta on kirjoitettu melko negatiivisesti, mutta meitä tilanne ei pelota, päinvastoin. Näemme tässä tilanteessa mahdollisuuksia enemmän kuin aikaisemmin. Kerrostalojen ostaminen on ollut yllättävän vaikeaa viimeiset viisi vuotta. Nyt ostajia on markkinoilla vähemmän. Täytyy sanoa, että itse pidän tästä markkinasta enemmän, Neuvonen sanoo.

Kymmenien tuhansien sijoittajien myyntikanava

Neuvosen yrityksen kasvu on ollut nopeaa: yritys on omavarainen ja sen liikevaihto on kasvanut kohisten. Kovasta kasvusta ja taloudellisesta tuloksesta huolimatta yritys on vastuullinen ja pidetty työnantaja ja sillä on hyvät tulevaisuudennäkymät.

– Nykyisessä markkinatilanteessa kohteiden myynti eteenpäin on haasteellisempaa, mutta meillä on vahva myyntikanava. Sähköpostilistoillamme on yli 60 000 sijoittajaa. Kasvu tulee siitä, että kohteita on helpompaa saada ostettua, Neuvonen kertoo.

Yritys erottautuu jatkojalostuskohteilla, jotka ovat täysin saneerattuja, valmiita ja tuottavia paketteja. Tällaisia kohteita ei ole juuri myynnissä muilla alan toimijoilla. Digitalisoitu myyntiprosessi tehostaa ja nopeuttaa kaupantekoa. Aikaisemmin tänä vuonna Keski-Suomen Yrittäjät on palkinnut Henri Neuvosen vuoden nuorena yrittäjänä.