2.5.2017 klo 14:59
Uutinen

Korpilahti – parasta Jyväskylää

Korpilahtea nostetaan esille Go Korpilahti Go -hankkeen voimin mm. Korpilahden Kesä 2017 -esitteen ja uuden korpilahti.info- sivuston avulla. Lisäksi Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hanke on tehnyt Keski-Suomen kahden Unesco-maailmanperintökohteen välille matkailukartan.

Korpilahti on saanut pitkästä aikaa oman kesäesitteen.

Kuusitoistasivuisessa esitteessä kerrotaan alueen kulttuuritapahtumista kesän 2017 aikana.

Kyläseuroilla ja yhdistyksillä on tapahtumien järjestämisessä suuri rooli. Kiitos vilkkaasta kesästä kuuluu siis lukuisille talkoolaisille ja aktiivisille toimijoille.

Saunamaakunnan henkeen sopii hyvin, että Korpilahdella on kolmen eri tahon järjestämiä yleisiä saunavuoroja, joista korsusauna lienee erikoisin. Alueen vahvaa kulttuuritarjontaa edustaa esimerkiksi Korpilahden teatteri, jolla on neljä tuotantoa kesän aikana. Unohtaa ei sovi jazzia, juoksua ja monenlaista juhlaa, joita myös Korpilahdella järjestetään.

Esitettä saa jo esimerkiksi Höyrygalleriasta , Satamakapteenista ja Visit Jyväskylän neuvontapisteestä. Sitä saa myös tilata yritysten ja yhdistysten käyttöön vapaasti.

Matkailukartta yhdistää kaksi Unescon kohdetta: Korpilahden Oravivuoren Struven ketjun mittauspisteen ja Petäjäveden vanhan kirkon. Kartasta löytyvät myös molempien taajamien palvelut ja kulttuurikohteet.

Korpilahti.info -sivusto on avattu Internetiin samaan aikaan, kun paperinen esite ilmestyi. Sivustolla on käytössä someseinä. Se kerää erityisen hyvin Instagram- ja Twitter-tilien julkisia päivityksiä #korpilahti -tunnisteella. Kaikki yksityiset ja yritykset, yhdistykset, käytetään tunnistetta #korpilahti muiden tunnisteiden kanssa, niin saamme Korpilahtea näkyville entistä enemmän! Sivusto on toteutettu talvella kokoontuneen brändityöryhmän perusteella. Myös yhtenäiskoulun oppilaiden ideoimia sloganeita on hyödynnetty.

Sivustolta löytyy hakukoneystävällinen palveluhakemisto, johon pääsee tietenkin vielä mukaan. Sivustolle saa lähettää tietoja ja kehittämisehdotuksia koko ajan. Tavoitteena on kattava paketti korpilahtitietoutta, sopivasti huumorilla maustettuna.

”Korpilahden kesä” -esitettä ja karttaa julkaistaan jatkossakin, sillä molemmat hankkeet kestävät kevääseen 2019 saakka.

Lisää maailmanperinnöstä: www.maailmanperinto.humak.fi