10.9.2019 klo 09:48
Uutinen

Koulutuksesta apua liiketoimintasuunnitelmiin

Kosek järjestää Kokkolassa syksyn aikana neljä osallistujillle ilmaista tilaisuutta liiketoimintasuunnitelmien tekemisestä.

Opettajana on virallisesti jo eläkkeelle jäänyt, jopa 4000:n liiketoimintasuunnitelman teossa mukana ollut asiantuntija Pehr-Göran Kåla.

– Yhden päivän koulutus on tarkoitettu hyvin erilaisessa tilanteessa suhteessa yrittäjyyteen oleville henkilöille. Tietoa voivat tulla hankkimaan opiskelijat, jotka jossain vaiheessa opiskelujen päätyttyä saattavat harkita yrittäjyyttä. Tai joko tai -vaiheessa yrittäjyyden suhteen olevat.

– Kaikkein tärkeintä koulutus on niille, jotka suunnittelevat lähiaikoina hakevansa starttirahaa. Rahan saamisen edellytyksenähän on sekä tekstiosioon että laskelmiin perustuva liiketoimintasuunnitelma. Tämän teossa pitää ottaa huomioon laajasti kaikkia yritystoiminnan rahoitukseen liittyviä asioita, Kåla sanoo.

Millaiset asiat yrityksen perustamista miettiville tulevat useimmiten yllätyksenä?

– Kannattaa perusteellisesti pohtia, mitä yrittäjyys vaatii? Mitä yrittäjältä itseltä vaaditaan? Voi tulla eteen tilanteita, että muiden syyttämisen sijasta kannattaisi mennä peilin eteen. On hyvä muistaa, että myynnin ja kunnon liikevaihdon saaminen edellyttää työtä. Joillakin on liian sinisilmäisiä ajatuksia tulevasta, Kåla vastaa.

Myös yrittäjäjärjestössä tällainen koulutus nähdään erittäin tärkeänä.

– Yrittäjäkuntamme ikääntyessä on lähitulevaisuudessa tulossa suuri tarve uusille ja nuorille yrittäjille, toteaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä. Uusien yrittäjien on myös hyvä huomata etteivät he ole yksin, vaan apua ja tietoa löytyy koko yrityksen elinkaaren ajaksi ja niitä kannattaa hyödyntää, kannustaa Järkkälä.

Lisäksi Kosek järjestää kaksi koulutuspäivää jo yritystoiminnan aloittaneille.

– Tässä koulutuksessa tavoitteena on katsoa yrityksen tilannetta esimerkiksi yhtiömuodon ja markkinoinnin osalta. Onko perustettu yhtiömuoto paras käytännön kannalta? Tai miltä osin yrityksen markkinointi on onnistunut ja miltä osin ei, Kåla pohtii.

Valmennukset aloittaville yrittäjille:

17.9, klo 9.00-15.00
16.10, klo 8.30-15.00
12.11, klo 8.30-15.00
18.12, klo 8.30-15.00

Valmennukset toimiville yrityksille:

19.9, klo 8.30-15.00
14.11, klo 8.30-15.00

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.kosek.fi

Juttu julkaistu Keski-Pohjanmaan Yrittäjä lehdessä 5.9.2019

Muita kiinnostavia aiheita