18.1.2017 klo 10:42
Uutinen

Kova työ toi kaivatun palkinnon – KoruMies Arvi löysi sopivan hevosen

Nuoren yrittäjän saama julkisuus vauhditti hevosen löytymistä. Yleisö saa myös olla apuna hevosen nimeämisessä, jos kaupat toteutuvat.

Aamulehti uutisoi 11-vuotiaan KoruMies Arvin, eli Arvi Matikaisen, löytäneen itselle mieluisan hevosen. Lehti seurasi kimon Cata Marcon terveystarkastusta maanantaina Tampereen Hevosklinikalla.

Tieto hevosesta tavoitti Arvin sattumalta. Hänen äitinsä Taija Matikainen huomasi Pekka Larsenin tallin myyvän kahta hevosta. Hän soitti isännälle, mutta kaupan olleet hevoset osoittautuivat vielä turhan vaativiksi nuorelle ratsastajalle.

Puheeksi tuli myös Larsenin jokin aika sitten hankkima 10-vuotias Cata Marco. Se ei ollut myynnissä, mutta Arvin asenne ja innostus toivat kutsun käydä tallilla katsomassa hevosta. Tapaaminen onnistui hyvin, ja hevosen ostamisesta alettiin keskustella.

– Aika paljon sain käyttää bisnesmiehen taitoja. Tinkiä piti, mutta sopuun päästiin, Arvi kertoi Aamulehdelle.

”Kuka tahansa voi täyttää haaveensa”

Arvi aloitti korujen valmistamisen 2015 syksyllä. Hänen silloisella hevosellaan Nasulla todettiin nivelrikko, eikä se enää voinut hypätä korkeita esteitä.

Niinpä 11-vuotias esteratsastusta harrastava Arvi alkoi koota varoja uuteen hevoseen korubisneksellä.

Hänen tarinansa ja päättäväisyytensä ovat vakuuttaneet monia. Arvi ja eläinlääkäri Kristiina Ertola tapasivat viime kesänä, ja Ertola lupasi tehdä tarkastuksen ilmaiseksi, jos sopiva hevonen löytyisi ja Arvi saisi hevosrahat kokoon. Kun näin kävi, Ertola toteutti lupauksensa alkuviikosta.

Cata Marco sai häneltä terveen paperit, ja jos kaupat toteutuvat, hevonen muuttaa Mäntsälään. Arvin kotoa Pulkkilasta matkaa sinne kertyy parikymmentä kilometriä.

– Jos tällainen 11-vuotias poika saa rahat kasaan ja saavuttaa unelmansa, voi kuka tahansa täyttää haaveensa, iloinen Arvi kertoi Aamulehdelle kuultuaan hevosen läpäisseen tarkastuksen.

Hän aikoo jatkaa korujen tekemistä, sillä hevosen ylläpito maksaa. Hän myös kiittää tukijoitaan:

– Me emme ole päättänyt sen lempinimeä, joten ajattelimme, että kysyisimme sitä Facebook-faneilta. Teemme pienen kilpailun, että kuka keksii parhaimman nimen. Jos minulla ei olisi faneja, niin en todellakaan olisi tässä Marcon kanssa, Arvi kiitti Aamulehden kuvaamalla videolla.

toimitus@yrittajat.fi