20.6.2017 klo 15:10
Uutinen

Kovatasoinen tuotantoyhtiö Jyväskylään: ”Osaamistamme ei kannata ujostella”

Palkitut videontekijät yhdistivät osaamisensa uudeksi kansainvälisen tason tuotantoyhtiöksi. Syntynyt Dot Productions sijoittui Jyväskylään, vaikka tekijät vaikuttavat Keski-Suomen lisäksi Lontoossa, Tukholmassa, Helsingissä, Tampereella ja Lapissa. Yhtiö keskittyy yritysvideoihin, mutta toteuttaa myös televisiokuvauksia.

Uudenkarhean Dot Productionsin tekijät ovat kokeneita ja palkittuja ohjaajia, käsikirjoittajia, kuvaajia, leikkaajia, äänisuunnittelijoita, spiikkereitä, brändin rakentajia, luovia suunnittelijoita ja liiketoimintaosaajia. Yhteistyö antaa jokaiselle tekijälle mahdollisuuden keskittyä omaan ydinosaamiseensa.

– Meillä on kasassa videotuotannon ja bisneksen rockstar-tiimi, jolla on kapasiteettia työskennellä mille hyvänsä yritys- tai tuotebrändille. Bisneksemme ydin on kuitenkin siinä, että haluamme palvella tällä huippuosaamisella kaiken kokoisia yrityksiä, ja olemme räätälöineet palvelupaketit sen mukaan. Meidän kanssa pienemmälläkin yrityksellä on mahdollisuus tasoon, josta on aiemmin voinut vain haaveilla, toimitusjohtaja Vesa Peltola linjaa. Hän uskoo, että saumattomasti yhteen pelaava huippujoukkue tekee projektin asiakkaalle aina helpommaksi ja edullisemmaksi.

Palveluhalun lisäksi Dot Productions kilpailee intohimoisella ja kunnianhimoisella asenteella niin liikkuvan kuvan tekemistä kuin brändien kehittämistäkin kohtaan. – Yhdistämme taiteellisesti särmän tekemisen syvälliseen bisnesosaamiseen, Peltola sanoo ja vakuuttaa yli 2200 videotuotannon portfoliolla.

DP:n tiimissä ovat mukana muun muassa brändijäteille kuten Batterylle ja Finnairille videoita ohjannut Otso Alanko, Putousta, Possea, Vain Elämää, Idolsia, Tanssi Tähtien Kanssa sekä Jääkiekon MM-kisoja kuvannut Tommi Penttinen, Veikkaukselle ja Viking Linelle videoita kuvannut Iisakki Kennilä, lyhytelokuvillaan Hollywoodin filmifestivaaleja kiertänyt ja Suomen Huutokauppakeisaria kuvannut Johannes Myllymäki, Porchelle musiikkia säveltänyt Janne Airaksinen, kokenut äänisuunnittelija ja säveltäjä Ville Aula, University of Cambridgelle, Indeedille ja London Science Museumille grafiikkaa suunnitellut Tommi Muhonen, kampanjaideoiden ja konseptisuunnittelun guru Jan Grehn sekä strategiseen markkinointiin ja brändinrakennukseen erikoistunut, työstään valtakunnallisesti palkittu Kati Rauhaniemi.

Toimitusjohtajana Dot Productionsia luotsaava Vesa Peltola on itsekin tuottanut ja ohjannut sekä suoria televisiolähetyksiä että mainosvideoita useille kansainvälisille yrityksille aina startupeista pörssiyhtiöihin. Kansainvälisistä johtotehtävistä Peltolalla on vahva kokemus. Hän on muun muassa perustanut Ixonos Oyj:n Slovakian tytäryhtiön ja toiminut sen toimitusjohtajana.

– Liikkuva kuva on tärkeä myynnin, brändin ja viestinnän rakentaja tässä ajassa. Siksi jokaisen yrityksen on otettava tämä jollain tavalla haltuun. Osaamistamme ei kannata ujostella, vaan ottaa siitä kaikki irti oman bisneksen hyväksi, Peltola toteaa.