varsinais-suomen yrittäjät elinvoimabaromteri
1.3.2023 klo 10:20
Uutinen

Kuinka yrittäjämyönteinen Varsinais-Suomi on? Yrittäjä, vastaa kyselyyn

Suomen Yrittäjät mittaa nyt maakuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Yrittäjien mielipiteitä kartoitetaan myös Varsinais-Suomen yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista Elinvoimabarometri-tutkimuksella. Kyselyyn voi vastata 1.3.–31.3.2023.

Tutkimuksessa kysytään yrittäjien mielipiteitä esimerkiksi Varsinais-Suomen liikenneyhteyksistä, kaavoituksesta, oppilaitosyhteistyöstä, osaavan työvoiman saatavuudesta ja yritysneuvontapalveluiden tarjonnasta sekä alueen eri toimijoiden yhteistyöstä ja yhteisestä näkemyksestä oman alueen kehittämisessä.

– Kysymme asioista, jotka ovat välttämättömiä maakunnan elinvoimalle. Tutkimuksesta saadut tulokset ovat tärkeä työkalu yrittäjien ja maakuntien yhteistyön kehittämiseksi ja konkreettisten uudistustoimenpiteiden sopimiseksi, sanoo kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen Suomen Yrittäjistä.

– Tutkimus antaa tärkeää tietoa päättäjille ja hallinnolle päätöksenteon tueksi, Matikainen toteaa.

Elinvoimabarometrin tavoitteena on vahvistaa yrittäjien ja maakunnan vuoropuhelua ja rakentaa yrittäjämyönteisiä maakuntia kautta Suomen.

– Varsinais-Suomen Yrittäjien tavoitteena on olla Suomen yrittäjäystävällisin maakunta. Nyt mittarina toimii Kuntabarometrin lisäksi uusi Elinvoimabarometri. Kannustamme alueemme jäsenyrittäjiä käyttämään aikaansa kyselyyn vastaamiseksi. Odotamme innolla tuloksia, elinkeinoasioiden päällikkö Jutta Wirén Varsinais-Suomen Yrittäjistä sanoo.

Tutkimuksen toteuttaa Taloustutkimus Suomen Yrittäjien toimeksiannosta.

Yrittäjien uusi tutkimustuote toteutetaan vuorovuosin kuntien yrittäjämyönteisyyttä mittaavan Yrittäjien Kuntabarometrin kanssa. Tulokset julkistetaan 24.5.2023 Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa. Tapahtumassa julkistetaan myös parhaiten menestyneet maakunnat. Vastaukset käsitellään nimettöminä.