30.11.2017 klo 08:02
Uutinen

Kuka käärii kukat pakettiin Humppilassa?

Humppilassa etsitään nopealla aikataululla uutta yrittäjää kukkakaupalle. Uusi kauppias pääsee vaikuttamaan myymälän ulkoasuunkin, kunhan ilmoittautuu nopeasti Humppilan Yrittäjien puheenjohtajalle Kimmo Remekselle.

Humppila on jäämässä ilman kukkakauppaa, sillä Kukkakauppa OutiLiinan nykyinen yrittäjä on siirtymässä kohti uusia haasteita. Kukkatalona tunnettu kiinteistö vastapäätä lasikeskusta on jo vaihtanut omistajaa. Tiloihin on tulossa uutta toimintaa, kun Anne ja Mikko Silmälä siirtävät olutpanimonsa siihen vuoden vaihteessa. Silmälät ovat aikeissa avata myös panimoravintolan tiloissa. Tilat remontoidaan uutta toimintaa varten kiinteistön omistajan toimesta.

– Kiinteistön omistaja on valmis rakentamaan rakennuksen päätyyn käytännössä uuden kukkakaupan omalla sisäänkäynnillä. Uusi kukkakauppias pääsee itse valitsemaan pintamateriaaleja ja vaikuttamaan tilaratkaisuihin, kunhan vaan löytyisi nopeasti, Humppilan Yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Remes kertoo.

Remeksen mukaan tuleva panimo ravintoloineen ja mahdollisesti myös kukkakauppoineen on hyvällä paikalla. Asiakasvirtaa tulee paitsi ohikulkijoista, joita kakkostiellä riittää, mutta myös paikallisista asukkaista. Muun muassa Humppilan Yrittäjät on ostanut kaikki muistamis- ja juhlakukat oman kunnan kukkakaupasta.

– Kukkakauppatoimintaa on ollut tässä rakennuksessa vuodesta 2004. Nykyinen kukkakauppias on valmis myymään irtaimiston seuraavalle kauppiaalle, joten yritystoiminnan aloittaminen olisi erittäin helppoa. Tarvittaisiin vain nopeita päätöksiä. Silmälät siirtävät toimintonsa Humppilaan vuoden vaihteessa tai viimeistään sitten kun remontti valmistuu, Remes kertoo.

Anne ja Mikko Silmälä jäivät vaille toimitiloja, kun Hämeen ammattikorkeakoulu päätti kilpailutuksen jälkeen hyväksyä opiskelijaosuuskunta Elosan tarjouksen Mustialan matkailutoiminnan hoitamisesta. Uudet tilat löytyivät Humppilasta, mutta jatkuuko nykyisessä Kukkatalossa myös kukkakauppatoiminta, on kiinni siitä löytyykö yritykselle yrittäjä.

Katso Hämeen Yrityspörssistä, minkälaiset yritykset etsivät uutta omistajaa Kanta-Hämeessä >>

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi