22.12.2017 klo 13:44
Uutinen

Kuljetusala kiittelee ministerin päätöstä – ”arvokas joululahja”

Liikennevirasto nostaa ensi vuoden alusta yli 600 tiekilometrin hoitoluokkaa merkittävimmillä tieosuuksilla.

Kuljetusala on voimakkaasti kritisoinut tienhoitoa ailahtelevan talvisään vaikeuttaessa kuljetusyrittäjien työtä.

– Ennakoiva tienhoito on nyt unohdettu kokonaan. Aiemmin hiekoitettiin ja suolattiin etukäteen. Nyt saamme palautetta, että liukkaudentorjunta on lyöty laimin jopa yksinumeroisilla valtateillä, Suomen Logistiikka ja Kuljetus SKAL ry:n puheenjohtaja Teppo Mikkola totesi Yrittäjäsanomissa 8. joulukuuta.

Nyt liikennevirasto lupaa parantaa tienhoitoa. Ensi vuoden alusta yli 600 tiekilometrin hoitoluokkaa nostetaan. Kohteet valikoituvat tärkeyden mukaan eri puolilta maata.

– Syksyn sääolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen vaikeat tienpidolle ja liikenteelle. Olemme saaneet teiden kunnosta paljon palautetta sekä yksittäisiltä kansalaisilta että yrityksiltä. On tärkeää, että turvallisuuden takaamiseksi ja elinkeinoelämän kuljetusten varmistamiseksi pystymme reagoimaan tilanteeseen nopeasti, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner toteaa tiedotteessa.

– Tämä on nopea ratkaisu, mutta tarvitsemme myös pitkän aikavälin suunnitelman.

Mikkola kiittelee ministerin päätöstä.

– Pyysimme tienhoidon luokituksen uudelleenarviointia ja työ sen eteen on nyt aloitettu, tämä on meille maanteiden tavaraliikenteen ammattilaisille arvokas joululahja, Mikkola sanoo.

Tien hoitoluokka määrää talvihoidon tason. Hoitoluokat määritellään tien liikennemäärien, tien toiminnallisen luokan ja kuljetustarpeiden perusteella.

Lue lisää: Kuljetusala kritisoi tienpitoa – ”kuljetukset myöhästyvät tunteja liukkauden takia”

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: IStockphoto