17.10.2020 klo 11:44
Uutinen

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy palkittiin Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla

Vakuutusyhtiö Fennia ja Suomen Yrittäjät luovuttivat Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot Suomen Yrittäjien liittokokouksen yhteydessä Jyväskylässä lauantaina 17.10.2020.

Palkinto on arvostettu ja perinteinen, sitä on jaettu vuodesta 1968 lähtien. Fennia ja Suomen Yrittäjät haluavat palkinnolla nostaa yrittäjien ja yrittäjyyden arvostusta Suomessa.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saivat Kuljetusliike Ville Silvastin lisäksi: Sisustus- ja vaateyritys By Pia’s Uudeltamaalta, nanoteknologiayritys Picosun pääkaupunkiseudulta ja Sinituote Hämeestä.

Kuka kuljettaa tuulivoimaloita? Ville Silvasti Oy!

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy tarjoaa vaativien kuljetusten koko logistiikan avaimet käteen -palveluna. Muun muassa tuulivoimaloiden osia kuljettavan yrityksen toimialueena on koko Eurooppa ja Venäjä.

Ville Silvasti seurasi jo lapsena Jukka-isän erikoiskuljetuksia tehneen yrityksen toimintaa. Vuonna 2002 hän perusti oman saman alan yrityksen. Ensimmäiset vuodet kuluivat rekan ratissa ja johtotehtävissä. Vaativien kuljetusten kysyntä kasvatti yritystä nopeasti. Isän muualle myyty yhtiö palasi yrityskaupassa osaksi Kuljetusliike Ville Silvastia vuonna 2015.

Erikoiskuljetukset ovat mittasuhteiltaan valtavia, ja työmaat hankalissa paikoissa. Kuljetukset on suunniteltava huolellisesti.

–Koen päivittäin olevani henkilökohtaisesti vastuussa siitä, että työntekijöillä on turvallista työskennellä, Silvasti kertoo.

– Tiedän millaisten paineiden kanssa kuljettajamme päivittäin painivat. Uskon, että tämä on yksi tekijä, jonka ansiosta meillä on työntekijöiden kanssa hyvä luottamus, hän pohtii.

Yritys avasi toimipisteet Ruotsissa ja Saksassa jo 2010-luvun taitteessa. Uransa parhaana päätöksenä Silvasti pitää kuitenkin vuonna 2017 tekemäänsä yrityskauppaa, jossa tanskalainen kilpailija siirtyi osaksi yritystä.

– Olemme tehneet kovasti töitä sekä myös ennakkoluulottomasti investoineet uusiutuvien energioiden toimialaan. Moni asia on muuttunut vuosien varrella, mutta tekemämme päätökset ovat osoittautuneet oikeiksi. Tunnustus lämmittää mieltä ja arvostamme sitä suuresti.

Maailmalla jylläävä korona ei ole vaikuttanut negatiivisesti yrityksen toimintaan. Ainoastaan työntekijöiden liikkuminen on hieman hankaloitunut.

– Oikeastaan vaikutus on ollut päinvastainen, hyvä trendi uusiutuvissa energioissa on edelleen vahvistunut ja usko tulevaisuuteen tällä alalla on suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Pyrimme kasvattamaan markkina-asemaamme tuulivoimakuljetuksissa ja seuraamme aktiivisesti mahdollisia uusia maantieteellisiä alueita. Olemme myös investoineet uuden sukupolven tuuliturbiinien kuljettamiseen vaadittavaan kalustoon. Jatkossa tulemme laajentamaan palveluvalikoimaamme tuulivoimaprojektien kokonaisvaltaisemmassa hoitamisessa, Silvasti avaa.

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy

Perustettu: 2002

Perustaja ja toimitusjohtaja: Ville Silvasti

Kotipaikka: Uurainen

Toimialue: koko Eurooppa ja Venäjä

Työntekijöitä: 160

Liikevaihto: 79 M€ (2019)

Liikevoitto: 3,3 M€ (2019)