13.3.2017 klo 09:08
Uutinen

Kulttuuria Korpilahdella, Go Korpilahti Go

Go Korpilahti Go -hankkeen avulla on saatu alulle yritysten pienryhmähanke; Kulttuuria Korpilahdella. Tämän yritysryhmähankkeen avulla lisätään Korpilahdella toimivien yritysten tunnettavuutta ja testataan uusia tuotteistettuja matkailupaketteja Korpilahdelle kesäaikana. Nämä tulevat olemaan ensimmäisiä yhteistyössä tehtyjä matkailuponnistuksia Korpilahden keskustan alueella. Hanke toteutetaan vuosina 2017-2019.

Pienryhmähankkeen hakemusta on puollettu Jyväsriihen hallituksessa 9.3 hakemuksen mukaisesti. Lopullisen päätöksen antaa Keski-Suomen Ely-keskus kevään aikana. Hanke jatkuu 30.9.2019 saakka. Mukana ovat Korpilahdella toimivat yritykset: Höyrygalleria/Emalipuu, Juhlakartano Tähtiniemi ja Matkailutila Surkeenjärvi. Hankkeeseen osallistuu myös Korpilahden Teatteri ry omakustanteisesti.

Hankkeen tavoite

Hankkeen tavoitteena on lisätä hankkeeseen osallistuvien yritysten markkinointiin ja tuotteistamiseen liittyvää osaamista sekä tarjota kävijöille paremmin kohdennettuja palveluita. Hankkeessa syntyvän yhteistyön ja materiaalien avulla yritysten näkyvyys kasvaa ja liikevaihto kehittyy positiivisesti. Hankkeessa hyödynnetään Korpilahden kulttuurikohteita, jolloin ryhmämatkailijoiden viipymä Korpilahdella on pidempi nykyiseen verrattuna. Pidemmästä viipymästä hyötyvät mukana olevien matkailuyritysten lisäksi myös muut yritykset.

Hankkeen toimet

Hankkeessa tuotetaan markkinointimateriaalia yhteiseen ja yritysten omaan käyttöön ja osallistutaan muun muassa kotimaan matkailumessuille. Markkinointia tehdään yhdessä koko hankkeen ajan. Hankkeessa testataan uudenlaisten yhdessä tuotteistettujen palveluiden toimivuutta, selvitetään niihin liittyvää kysyntää sekä palveluiden kehittämistarpeita. Tavoitteena on tuottaa kulttuurielämyspaketti, jota voidaan räätälöidä tai toteuttaa ryhmien kiinnostuksen mukaan. Tämä päivä sisältää erilaisia osia kuten:

  • opastettu käynti Unescon Struven Ketjun kohteessa Oravivuorella
  • tutustuminen Höyrygallerian vaihtuviin näyttelyihin ja toimintaan
  • opastettu kierros (aikalaismatka) Korpilahden kulttuurikohteissa: synninpolku, kirkko, museot
  • ruokailu tai kahvit Juhlakartano Tähtinimessä
  • teatteriesitys Korpilahden Teatterilla, vaihtuvat näytännöt kesäkausien aikana
  • yöpyminen aamiaismajoituksella Matkailutila Surkeenjärvellä

Lisätietoja

Marja Elsinen
Projektipäällikkö
Go Korpilahti Go –hanke
marja.elsinen@gmail.com
0400 531 831