23.11.2019 klo 19:00
Uutinen

Kun lapsille nakki maistuu, Kotipalvilla on tulevaisuus

Humppilan vuoden yrittäjänä on palkittu yrittäjä Riku Reunanen Kotipalvi Oy:stä. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Humppilan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Humppilan yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Kotipalvi Oy on vuonna 1983 perustettu lihanjalostuslaitos, jonka tehtaanmyymälä sijaitsee kakkostien kauppakeskittymässä Humppilassa. Kotipalvin myymälä on sekä paikallisten että matkailijoiden suosima ostospaikka. Kotipalville tärkeä sesonki juhlapyhien ohella on kesälomakauden liikenne ja mökkiläiset.

Kotipalvin tuotteita löytyy Helsingin ja Tampereen alueiden vähittäiskaupoista. Valikoimassa on palvituotteita, leikkeitä ja einestuotteita sekä tuoretta lihaa. Kotipalvi tunnetaan erityisesti ylikypsästä uunikyljestä, saunapalvista sekä lihahyytelöstä. Yrittäjä Riku Reunasen mielestä tuotevalikoima on nyt hyvä, mutta tuotekehitystä tehdään ja uusiakin tuotteita otetaan esimerkiksi makkaravalikoimaan.

Alkuun Kotipalvi teki kauppaa kivijalka- ja kyläkauppojen kanssa. Pakettiauto lastattiin täyteen tuotteita ja lähdettiin kiertämään pitäjiin. Nykyisin nämä kaupat ovat kadonneet. Nyt tavaraa toimitetaan marketeihin sekä Hakaniemen ja Tampereen Kauppahallien myymälöihin.

– Emme ole lähteneet keskusliikkeiden kanssa neuvottelupöytiin, Riku Reunanen selittää.

Tukkumyynti on noin puolet liikevaihdosta, toinen puolikas tulee omasta myymälästä Humppilassa.

Reunasen perhettä kohtasi suuri suru vuonna 1994. Kotipalvin perustaneiden vanhempien äkillisen kuoleman myötä lasten suunnitelmat menivät yllättäen täysin uusiksi, kun Riku joutui ottamaan sisarustensa kanssa vastuun perheyrityksestä. Hän oli tuolloin 19-vuotias. Vastuuta jakamaan tuolloin lähti myös Rikun puoliso Anna Mannelin.

– Lähdin tähän ajatuksella, että vuosi kerrallaan, ja nyt on jo 25 vuotta mennyt, Riku Reunanen sanoo.

Reunasen sisar ja veli ovat yrityksen osakkaina, mutta eivät ole yrityksen päivittäisessä toiminnassa muuten mukana. Riku Reunasen vaimo Anna ja lapset Inka, Vilma ja Valtteri ovat perheyhtiön leivissä.

Tyttäret hoitavat Kotipalvin myymälää, niin kunnes jatko-opinnot kutsuvat, ja Valtteri työskentelee isänsä kanssa tuotantopuolella. Lisäksi Kotipalvi työllistää kaksi perheen ulkopuolista.

– Tuntuu hyvältä, että lapset ovat halunneet mukaan, vaikka olemme antaneet mahdollisuuden tehdä mitä haluavat. Tämä on hyvä systeemi, päivittäinen työnteko on helpompaa.

Reunanen antaa tunnustusta henkilökunnalleen, hän kiittää, että Kotipalvin henkilökunta on aina ollut loistava. Myös asiakkaiden uskollisuus merkkaa paljon. Asiakkailta saatu hyvä palaute auttaa jaksamaan eteenpäin.

– Kun lapset kehuvat valmistamiamme nakkeja, tulevaisuutemme on turvattu, Reunanen naurahtaa.

Fakta

Kotipalvi Oy

  • perustettu: 1983
  • osakkaat: Riku Reunanen, Anssi Reunanen ja Tiina Reunanen
  • työntekijöitä: 7
  • liikevaihto: 631 000 €
  • toimiala: Lihatuotteiden valmistus ja myynti
  • markkina-alue: Etelä-Suomi
  • muuta: Humppilan vuoden yrittäjä 2019.