4.12.2017 klo 09:48
Uutinen

Kunniamaininta tsemppariäänestyksessä: Oskari Martikainen kannustaa ja rohkaisee nuoria yrittäjiä

Iisalmelainen LVI- ja rakennusautomaatioalan yrittäjä Oskari Martikainen sai kunniamaininnan Savon Nuorten Yrittäjien Tsemppariyrittäjä-äänestyksessä.

Kunniamainintaa perusteltiin mm. sillä, että Martikainen on rohkea, uskoo tulevaisuuteen ja uskaltaa myös sijoittaa siihen. Hän näyttää hyvää esimerkkiä myös toisille nuorille ja innostaa heitä aktiiviseen toimintaan myös yrittäjäjärjestössä.

Martikainen toimii aktiivisesti Iisalmen Yrittäjien hallituksessa, missä nuorten yrittäjien tsemppaaminen kuuluu luontevasti toimenkuvaan. Alkavia yrittäjiä Martikainen ohjeistaa luottamaan rohkeasti itseensä ja omiin ideoihin. Myös verkostoitumista hän pitää ensiarvoisen tärkeänä.

– Muilta yrittäjiltä saa valtavasti energiaa ja hyviä ideoita lisää! Verkostot auttavat jaksamaan hyvinä kuin huonoina aikoina, hän muistuttaa.

Martikainen pitää yrittäjyydessä tärkeänä myös sitä, ettei itsestään saa tehdä korvaamatonta.

– Pyrin itse käymään pari kertaa vuodessa ulkomaan lomamatkoilla, sillä se on oikeasti paras tapa unohtaa välillä työasiat. Loman jälkeen kummasti yrittäjäkin saa ihan uudenlaista puhtia työtekoon, hän toteaa.

Yrittäjäksi isän jalanjäljissä

Oskari Martikainen jatkoi yrittäjänä isänsä perustamassa LVI-alan yrityksessä vuonna 2015 ollessaan 21-vuotias.

– Rupesin jo peruskouluaikaan kulkemaan isän firmassa töissä, joten oli luonnollinen vaihtoehto jatkaa isäni perustamaa yritystä. En koskaan oikeastaan ole miettinyt muita vaihtoehtoja, vaikka en välttämättä muutama vuosi sitten ajatellut tosissaan, että alkaisin yrittäjäksi, Martikainen kertaa mietteitään.

Iisalmen LVI-säätö ky on erikoistunut rakennusautomaatiopalveluihin sekä LVI-säätölaitteisiin. Tulevaisuudessa yritystoimintaan haetaan laatua ja tasaisuutta. Tarkoituksena on laajentaa toimintaa entistä enemmän projektien muodossa ja palkata lisää osaavaa henkilöstöä töihin.

– Meidän rakennusautomaatioalalla on paljon käyttämätöntä potentiaalia varsinkin Ylä-Savon alueella, Martikainen toteaa.