18.5.2020 klo 23:48
Uutinen

Kunnilta riihikuivaa nuorten työllistämiseen

Perinteiset kesätyöt ovat kiven alla. Vaikean tilanteen keskellä kunnat tarjoavat tukea kesätyöllistämiseen. Tämän toivotaan parantavan nuorten työmahdollisuuksia ja tuovan hieman lisäapua koronan kurittamille yrityksille.

Kylmä pohjoinen ilmavirtaus ei muistuta kesästä. Samalla nuoret ovat vasta palanneet koulutielle. Mikään ei viittaa siihen, että kahden viikon päästä on suvivirren aika. Poikkeusoloissakin kesäloma tarkoittaa monelle myös kesätöiden alkamista.

Hämeenlinnassa kesätyöseteli on 250 euron suuruinen tuki työnantajalle, joka palkkaa alle 25 vuotiaan nuoren. Tuella on ollut kysyntää, sillä 280 tarjolla olleesta kesätyösetelistä kolme neljäsosaa on varattu. Samansuuruinen tuki on tarjolla myös naapurikunta Janakkalassa.

Riihimäen seudulla Loppi on yksi niistä kunnista, joissa nuorten kesätyöllistämisen tukeminen saa jatkoa. Lopella tuki on 400 euroa ja kesätyöseteleitä riittää 25 onnekkaalle.

Osassa kunnista kesätyöseteleiden alkuperäinen hakuaika on päättynyt, mutta siitä huolimatta vapautuneita seteleitä kannattaa kysyä.

Alla suoria linkkejä: