Kyselyyn kunnan yrittäjämyönteisyydestä voi vastata helmi-maaliskuussa. Kuva: Getty Images
1.2.2022 klo 10:27
Uutinen

Kuntabarometri on auki: Yrittäjät arvioivat kotikuntansa yrittäjämyönteisyyttä

Suomen Yrittäjät mittaa jälleen kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Kuntabarometrissä kartoitetaan yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä. Kyselyyn voi vastata helmi-maaliskuussa.

Suomen Yrittäjät on mitannut kuntien elinkeinopolitiikan onnistumista joka toinen vuosi. Nyt tulosten raportointi uudistuu ja vertailumahdollisuudet paranevat.

− Jatkossa kuka tahansa voi avoimesti verkossa vertailla valitsemiensa kuntien tuloksia keskenään kysymyskohtaisesti. Näin käyttäjä pystyy rankkaamaan parhaiten menestyneet kunnat esimerkiksi julkisia hankintoja käsittelevissä kysymyksissä, kertoo Suomen Yrittäjien kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen.

Matikaisen mukaan tutkimuksesta saadut tulokset ovat tärkeä työkalu yrittäjien ja kuntien yhteistyön kehittämiseksi.

– Vastaaminen on todella tärkeää, jotta saamme tietää mitä alueen yrittäjät ajattelevat kuntien elinkeinopolitiikasta. Yrittäjä pääsee kertomaan, mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa. Vertailutyökalun vuoksi on tärkeää, että mahdollisimman moni kunnan yrittäjistä vastaa kyselyyn.

Kyselyn avulla kunnat saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta toiminnastaan, esimerkiksi kunnan tekemien julkisten hankintojen merkityksestä yrittäjille. Yrittäjäyhdistykset puolestaan saavat tietoa siitä, mihin asioihin heidän pitää jäsentensä puolesta kunnassa vaikuttaa.

Kyselyyn vastasi vuonna 2020 peräti 10 400 yrittäjää eri puolilta maata. Tällöin parhaat tulokset saivat kuntakokoluokan mukaisesti Seinäjoki, Kärsämäki ja Lieto.

Kyselyn vastausaika 1.2.−31.3.2022. Siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa keskiviikkona 18. toukokuuta.

Kyselytutkimuksen tulokset toimitetaan kunnille ja yrittäjäyhdistyksille. Ne ovat myös avoimesti verkossa nähtävillä. Kyselyn toteuttaa Iro Research Oy.

Toimitus
Toimitus