15.5.2019 klo 23:00
Uutinen

Kuntajohtajien seminaari

Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Aalto kertoi seminaarin Uudenmaan aluetapaamisessa yrittäjien toiveita kuntapäättäjille. Tässä muutama poiminta niistä.

Aalto aloitti kysymällä, miten luoda kunnassa toimintaympäristö, jossa on turvallista yrittää? Hän vastasi siihen itse toteamalla, että kaavoituksella on tässä suuri merkitys. Monessa kunnassa onkin yritystontteja, mutta hän muistutti, että ihmiset haluaisivat myös asua lähellä työpaikkaansa. Tässä asuntojen merkitys on suuri ja näitä asioita ohjataan kaavoituksella.

Julkinen liikenne tukemaan työssäkäyntiä kestävän kehityksen hengessä.

Pienille yrityksille voisi perustaa ns. tuntitoimistoja, joihin yksinyrittäjät ja muut pienet toimijat pääsisivät välillä työskentelemään. Näitä tiloja voisi vuokrata tilapaiskäyttöön yritysten tarpeen mukaan.

Palveluseteleiden käyttöä voisi laajentaa nykyisestä. Kunnan ei tarvitse tuottaa kaikkia palvelujaan itse. Se voisi ostaa niitä enemmän palveluseteleiden avulla.

Puheenjohtaja Aalto antoi yrittäjiltä myös kehuja kunnille. Hän totesi, että uusyrityspalvelut ovat hyvällä tasolla Uudellamaalla. Hän toivoi, että taso säilyy, tai jos mahdollista, niitä voitaisiin kehittää vieläkin paremmiksi.

Koulujen yrittäjäkasvatukselle hän toivoi jatkoa ja kehitystä.

Paikallisille pk-yrityksille olisi tärkeää päästä julkisiin hankintoihin mukaan. Paras lopputulos ei aina ole kilpailutuksen halvin vaihtoehto, Aalto muistutti. Jos kilpailutuksen kohde toimitetaan läheltä, ja hinta on kuitenkin kohtuullinen suhteessa halvimpaan tarjoukseen, sillä on omaa aluetta työllistävä vaikutus. Näin se voi olla kokonaisuutta ajatellen paras vaihtoehto.

Kaksipäiväinen Kuntajohtajien seminaari pidetään tänä vuonna Lappeenrannassa kylpylähotelli Holiday Club Saimaassa.

Seminaariin osallistuvat myös Myrskylän kunnanjohtaja Sam Vuorinen ja Myrskylän Yrittäjien puheenjohtaja Aku Eronen.

Teksti: Aku Eronen.

Myrskylän Yrittäjät kotisivu: https://www.yrittajat.fi/paikallisyhdistykset/myrskylan-yrittajat/

Facebook: https://www.facebook.com/myrskylanyrittajat/

Twitter: https://twitter.com/myrskyrit