20.11.2018 klo 17:32
Uutinen

Kuopion vuoden Senioriyrittäjät Irene ja Lasse Tuppurainen

Kartanon Mittakalusteen yrittäjät Irene ja Lasse Tuppurainen palkittiin 20.11. Kuopion Yrittäjien syyskokouksen yhteydessä Senioriyrittäjä -tunnustuksella. Tunnustuksen luovuttivat Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi ja Työeläkeyhtiö ELO:n yhteysjohtaja Raimo Luukkonen.

Puuseppä Lasse Tuppurainen pääsi heti armeijan jälkeen koulutustaan vastaavaan työhön Siilinjärven kunnalle. Vieraalla töissä hän malttoi olla muutaman vuoden, ensimmäisen yrityksensä Kuopion Kalusteasennuksen Tuppurainen perusti vuonna 1984, yritys myytiin vuonna 1997. Parhaimmillaan yrityksessä oli töissä 14 -16 työntekijää tekemässä kalusteasennuksia mm. sellaisiin kohteisiin kuin Mäntyniemi ja Oopperatalo.

– Lamavuodet olivat raskaita, moni yhteistyökumppani rinnalta kaatui ja piti olla tarkkana, että sai maksun tekeillä olevasta työstä. Loppujen lopuksi suurempia luottotappioita ei tuolloin kuitenkaan tullut, ja samalla tuli konkurssihuutokaupoista ostettua koneita, jotka olivat tarpeeseen kun Kartanon Mittakaluste 1993 perustettiin tekemään erikoiskalusteita julkisiin tiloihin, kertoo Lasse Tuppurainen.

Vuosien varrella toiminta on kasvanut, nykyisiin tiloihin Kallantielle yritys muutti vuonna 2002. Työntekijöitä on tällä hetkellä yrittäjäpariskunnan lisäksi seitsemän henkeä. Asiakkaita hankitaan lähinnä osallistumalla julkisiin kilpailutuksiin, Irene Tuppurainen seuraa Hilmaa aktiivisesti.

Pitkän uran ja menestymisen salaisuudeksi yrittäjät arvelevat joustavuuden ja yhteistyökyvyn sekä osaavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan.

– Kyllä meidän pienyrittäjien on joustettava, rakentaminen on yhteistyötä ja aikataulut eivät aina päde, siihen on sopeutettava oma toiminta, sanoo Lasse Tuppurainen. Työt on tehtävä niin hyvin, että voimme hyvillä mielin kertoa, että yrityksemme on sen tehnyt. Laatu ja lupausten pitäminen lienevät niitä asioita, jotka ovat vaikuttaneet siihen, että töitä on riittänyt näinkin pitkäksi ajaksi.

Jatkajaa yritykselle ei taida omasta perheestä tulla, sanoo Irene Tuppurainen, joka vuodesta 1998 on ollut yrityksessä yrittäjän statuksella mukana. Jatkajan etsintä on vielä alkumetreillä, ja eläkkeelle jäämiseen täytyy ajatuksen tasolla vielä sopeutua. – Riittäsköhän tuota tekemistä, miettii Lasse Tuppurainen.

Faktat:
Kartanon Mittakaluste Oy perustettu 1993
Liikevaihto vaihtelee kohteiden mukaan 1,5 – 2,0 me
Työntekijöitä 7+2

Teksti: Kirsi Sisso-Litmanen, kuva Merja Palm