24.4.2020 klo 15:54
Uutinen

Kuulumisia paikallisyhdistyksistä – Viitasaari

Viitasaarella ketterää tekemistä ja hyvää yhteistyötä yrittäjien ja kaupungin välillä koronakriisin aikana.

Tässä juttusarjassa kootaan kuulumisia eri puolilta Keski-Suomen paikallisyhdistyksiä, jaetaan hyviä käytäntöjä, kerrotaan koronan vaikutuksista ja samalla kiitetään aktiivisia luottamushenkilöitä tekemästään työstä.

—————–

Hanna Virtanen luotsaa toista kautta puheenjohtajana Viitasaaren Yrittäjiä. Oma elämäntyö on 60-luvulle saakka juurensa ulottava Hotelli Pihkuri. Aktiivinen nainen ehtii olla monessa mukana ja saa paljon aikaan, mutta ei suinkaan toimimalla pelkästään yksin, vaan yhteistyötä tehdään monipuolisesti ja monella kärjellä.

Mitä kuuluu Viitasaarelle?

– Täällä on kyllä hyvin aktiivinen meininki. Yrittäjiltä tulee paljon yhteydenottoja liittyen muun muassa tukien hakemiseen niin minulle kuin muillekin hallituksen jäsenille. Eikä pelkästään paikallisesti, vaan myös eri puolilta Suomea. Järjestöroolissa meidän on tärkeää olla jakamassa tietoa eteenpäin ja kertomassa, miten Yrittäjät voi olla apuna, Virtanen kertoo kuulumisia.

Uusia avauksiakin paikallisesti on tehty muun muassa kivijalkakauppiaiden ryhmästä lähteneen paikallisia palveluja ja yrittäjiä esiin nostavan Me love VTS -kampanjan tiimoilta.

– Kampanjatiimi on mahtavan aikaansaava porukka. Muutenkaan yksin tekemällä ei saa asioita vietyä eteenpäin tai ainakin siinä väsyy aika nopeasti. Meillä Viitasaaren Yrittäjissä näkyy ketterä yhdessä tekeminen.

Nyt poikkeustilanteessa hallituksen Whatsapp-ryhmä laulaa ja Teamsin välityksellä porukka saadaan nopeasti koolle ja päätöksiä vietyä eteenpäin. Etäpalaverikäytäntö jää varmasti osittain elämään koronakriisin jälkeenkin, sillä niin toimivaksi se on havaittu. Myös kaupungin kanssa kokoonnutaan viikoittain yhteisen agendan äärelle.

– Meillä on toiminut jo aiemminkin yrittäjätoimikunta eli Viitasaaren kaupungin, kehittämisyhtiö Witaksen sekä yrittäjien yhteinen hallinnollinen elin. Nyt tapaamisissa keskitytään siihen, miten pystytään paikallisesti yrittäjiä auttamaan ja palveluita hyödyntämään näinä poikkeuksellisina aikoina.

Esimerkiksi idea yrittäjien etäkahvien järjestämisestä saatiin toisesta paikallisyhdistyksestä ja kehittämisyhtiön kanssa tämä käytäntö lähtee myös Viitasaarella pian liikkeelle.

Yritykset paikkakunnan elinehtona

Omassa yrityksessä perustoiminta on hiljentynyt miltei kokonaan, vaikkakin Virtanen nopeasti kehitti muun muassa Koronalta Karussa -etätyöpaketin ja muita vastaavia uusia palvelukokonaisuuksia. Tuleen ei kuitenkaan jäädä makaamaan.

– Olen työstänyt muun muassa aloitteen lainsoveltamisen muutokseksi koskien sitä, että tartuntatautilakia sovelletaan sulkemispäätöspäivästä alkaen myös majoitus- ja ravintolalain ohella. Kehittävä ote tässä on säilytettävä. Tällä hetkellä teemme kevyttä muutosta ravintolatiloihin, jotka eivät ole käytössä. Jos ja kun pystyn pitämään Pihkurin pystyssä tämän sulun ylitse, niin kehitteillä on nettikauppaa, uusia tiloja eri tarkoituksiin ja muun muassa majoittujien sisäänkirjautumisen automatisoimista.

Viitasaaren toimelias ilmapiiri mahdollistuu hyvän yhteistyön ja yhteishengen kautta. Porukalla kootaan muun muassa yrittäjille lähtevää tsemppaava infokirjettä.

– Kyllä tässä tilanteessa paikallinen yhteistyö on ihan ehdottoman tärkeää. Ei ole paikkakuntaa, jos siellä ei ole yrityksiä, Virtanen summaa.

—————–

Keski-Suomen Yrittäjät huomioi aktiivisimpia paikallisyhdistysten puheenjohtajia palkitsemalla heitä lahjakortilla paikallisen yrittäjän palvelujen pariin. Palkitsemistyöryhmä muodostuu Keski-Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenistä ja siinä on mukana puheenjohtaja Tapu Holttinen, Ulla Aaltonen, Tuija Poutiainen sekä Satu Ässämäki.

– Ajatuksena on tukea, kannustaa ja kiittää luottamushenkilöitä tekemästään tärkeästä työstä. Nyt koronakriisin aikana moni huolehtii paitsi oman yrityksensä poikkeustilanteesta, myös suuresta joukosta muita yrittäjiä, Poutiainen kertoo.

– Paras palkinto tehdystä työstä on kentältä saatu palaute. Tämä muistaminen oli toki ihana yllätys, Virtanen iloitsee.