18.5.2018 klo 15:38
Uutinen

Kuumailmapallo lentää parhaiten ennen auringonnousua

Kuumailmapalloyrittäjä on kirjaimellisesti sään armoilla. Paras lentoaika on aamuvarhain, kertoo yrittäjä Olli Luoma torstaina julkaistavassa Hämeen Yrityssanomissa.

Montgolfierin veljekset keksivät kuumailmapallon 235 vuotta sitten eli vuonna 1783. He rakensivat pallon paperista ja palttinasta ja polttivat olkia pallon alla. Silloin ajatuksena oli, että se on savu, joka nostaa pallon ilmaan.

Kesäkuussa tapahtuneen ensimmäisen lennon jälkeen veljekset kutsuttiin Versailles’n linnaan. Itse Ranskan kuningas Ludvig XVI ja Marie Antoinette tulivat katsomaan, kun pallo onnistuneesti lähti lentoon linnan edestä mukanaan kukko, ankka ja lammas.

Tämän kunniaksi Linnan Pallo oy järjestää ranskalaishenkisiä Montgolfier-lentoja kesällä Hämeenlinnassa. Lennot lähtevät kesäyön kauneimpaan aikaan eli juuri auringonnousun aikaan. Tapaaminen on klo 03.00 Hämeenlinnan Linnanpuistossa. Lennon jälkeen nautitaan aamiaista ranskalaisittain.

Linnan Pallo Oy on lennättänyt hämäläisiä jo yli 20 vuoden ajan. Yritys on perustettu 1995. Ensi kesänä kuumailmapalloja pääsee näkemään Kuumaa huumaa -tapahtumassa, joka järjestetään 20. kerran heinäkuun viimeisenä lauantaina. Tuolloin Linnanpuistosta nousee ilmaan kymmenkunta palloa.

Lue koko juttu Hämeen Yrityssanomien numerosta 4, joka julkaistaan ensi viikon torstaina. Lehdessä asiaa hämäläisestä kesästä ja muistakin ilmavista harrastuksista.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi