24.12.2017 klo 12:52
Uutinen

Kynttilöistä luonnonkosmetiikkaan: Näin Havi harppasi

Havin markkinointijohtajana työskentelevä Linda Huikko vie yhtiötä uusille urille Havi’s-tuotemerkillä.

Perinteinen kynttilävalmistaja Suomen Kerta Oy tunnetaan Havi-kynttilöistään. Yritys toimii alalla, jolla kasvun hakeminen käy työstä. Kynttiläkauppa on voimakkaasti sesonkibisnestä, joka painottuu syksyyn ja joulua edeltävään aikaan.

Havin markkinointijohtajana työskentelevä Linda Huikko vie yhtiötä uusille urille Havi’s-tuotemerkillä, joka laajentaa kynttilävalmistajan tuoteportfoliota laajemmin sisustusmaailmaan ja kosmetiikkaan. Havi’s tarjoaa asiakkailleen muun muassa sisustustekstiilejä, luonnonkosmetiikkaa ja saippuaa.

Todellinen harppaus Suomen Kerta Oy:ssä on tarkoitus ottaa tänä vuonna. Havi’s oli äskettäin esillä ensimmäistä kertaa Habitare-sisustusmessuilla.

– Olemme saaneet laajennettua tuoteryhmiä ja luoneet uutta kauppaa tavaratalosegmenttiin. Havin tuotteet näkyvät nyt laajemmin myös sisustuspuolella, Huikko sanoo tyytyväisenä.

Vuoden aikana Havi’s on saatu Huikon johdolla kaikkiin merkittävimpiin jakelukanaviin kuten Sokos-tavarataloihin ja K-ketjuun.

Kynttilät ovat edelleen Suomen Kerta Oy:n isoin ja kannattavin tuoteryhmä, mutta lähivuosina kasvun odotetaan tulevan etenkin sisustustuotteista. Tavoitteena on 20 prosentin vuotuinen kasvu.

– Ihmiset hakevat nykyään kokonaisvaltaisempia tuotemerkkejä, jotka tarjoavat laajempaa kokonaisuutta.

Nuoret kiinnostuivat

Huikon mukaan Havin uuden tuotemerkin vahvuus on ammattitaitoisessa suunnittelussa, muotoilussa ja monipuolisessa värimaailmassa.

– Olemme onnistuneet houkuttelemaan etenkin nuorta kuluttajaryhmää.

Tämä on saavutus, sillä Havin kynttilöiden asiakaskunta on selvästi iäkkäämpää, tyypillisesti yli 50-vuotiaita. Sisustustuotteilla tavoitellaan kolmekymppisiä.

Kansainvälistyminen on tärkeässä roolissa Huikon lähitulevaisuuden suunnitelmissa. Havi’s oli tänä vuonna esillä sisustusalan messuilla Tukholmassa. Huikko muistuttaa, että maailmanvalloitus on vasta alussa. Hän on kuitenkin tyytyväinen uuden tuotemerkin saamaan vastaanottoon.

Siinä missä kaikki Havin kynttilät valmistetaan Suomessa Riihimäen tehtaalla, Havi’s-sisustuskynttilät tulevat Baltiasta.

– Syynä on se, että Riihimäen tehtaalla ei ole soveltuvaa konetta läpivärjättyjen kynttilöiden valmistamiseen. Riihimäellä pystymme tekemään vain pintavärjäyksen.

Sisustusbrändin lautasliinat tulevat omalta tehtaalta Kotkasta. Myös luonnonkosmetiikka valmistetaan Suomessa. Osa muista sisustustuotteista toimitetaan Aasiasta.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi