14.6.2018 klo 16:12
Uutinen

Kysely: Nämä tekijät auttavat pienyrityksiä menestymään

Ohjelmistotalon teettämän kyselyn mukaan pienyrittäjät arvostavat rohkeutta ja realismia.

Pienyrityksille teetetyn kyselyn mukaan yrittäjät korostavat realististen odotusten ja suunnitelmien merkitystä menestykselle.

Ohjelmistotalo Visma Passelin kyselyn mukaan vastaajista kuitenkin vain 44 prosenttia oli tehnyt liiketoimintasuunnitelman yrityksen perustamisvaiheessa.

– Pää pilvissä ei tosiaan kannata yrittäjäksi ryhtyä, vaan pitää olla valmis puurtamaan kovaa yrityksen menestyksen eteen. Omat ideat kannattaa testata ennen toteuttamista ja kehittää niitä maltilla ennen kuin pistää oman toimeentulonsa niiden varaan, muistuttaa Visma Passelin Oy:n toimitusjohtaja Terhi Karasjärvi.

Noin kolmannes vastaajista olisi kaivannut alkuvaiheessa tietoa ja vinkkejä yrityksen pyörittämiseen.

– Pienyrittäjä on ninja, joka pyörittää yritystoimintaa usein hyvinkin yksin. On kuitenkin tärkeä osata pyytää apua oikealla hetkellä, jottei yrittäjän omat voimavarat tai yritystoiminta ole uhattuna. Tukea ja apua on saatavilla, kunhan sitä pyytää, Karasjärvi korostaa.

Suomen Yrittäjien jäsenet saavat apua jäsenille tarkoitetusta ilmaisesta neuvontapalvelusta. Neuvontapalveluun tulee vuosittain noin 50 000 yhteydenottoa.

Kyselyn perusteella yrityksen perustamisen suurimmaksi haasteeksi nousi markkinointi.

– Rohkeuden ja intohimon merkitys korostuu vastaajien antamissa kommenteissa ja vinkeissä. Moni on ollut ennen yrittäjyyttä palkkatyössä, eikä hyppy tuntemattomaan ole ollut helppoa. Yrittäjyydessä tarvitaan myös rohkeutta viedä asioita eteenpäin. On tarpeen uskaltaa nostaa rohkeasti ongelmat esiin ajoissa, kun ongelmat ovat vielä ratkaistavissa, tulkitsee Karasjärvi tutkimusta.

Kyselyyn vastasi yhteensä 517 pienyrittäjää.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill