6.6.2017 klo 10:34
Uutinen

Laaja asiantuntijaverkosto ja palvelukokonaisuus vauhdittamaan omistajanvaihdoksia Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen Yrittäjät on käynnistänyt palvelun omistajanvaihdosta harkitsevien ja läpikäyvien yrittäjien avuksi. Palvelun myötä omistajanvaihdostilanteessa oleva yritys saa yhden luukun periaatteella avukseen laajan kumppaniverkoston sekä kattavat asiantuntija- ja neuvontapalvelut.

Varsinais-Suomen Yrittäjät on aloittanut palvelun, joka pyrkii vastaamaan yrittäjien lisääntyneeseen tarpeeseen saada tukea omistajanvaihdostilanteessa. Palvelun myötä maakunnasta löytyy nyt taho, joka yhden luukun periaatteella koordinoi omistajanvaihdoksia ja kokoaa kattavan asiantuntijaverkoston ostajien ja myyjien avuksi.

Palvelulle on tilausta, sillä Yrittäjien marraskuussa 2016 teettämän kyselyn mukaan jo kahden seuraavan vuoden aikana lähes 40 prosenttia ja seuraavan viiden vuoden aikana 73 prosenttia varsinaissuomalaisista yli 55-vuotiaista yrittäjistä aikoo luopua yrityksistään.

– Palvelun tavoitteena on varmistaa yritysten jatkuvuus sekä sitä kautta edistää työllisyyttä ja alueen elinvoimaisuutta. Tavoitteen onnistumiseksi on saatava yrityksen myyjä ja ostaja löytämään toisensa oikea-aikaisesti. Yrityksen myyntiinkuntoon saattaminen on pitkä ja haastava prosessi, johon on lähdettävä hyvissä ajoin, kertoo omistajanvaihdospalvelun koordinaattori Lassi Rosala Varsinais-Suomen Yrittäjistä.

Tärkeä osa palvelua on kumppaniverkosto, jonka avulla omistajanvaihdoksiin perehtyneet asiantuntijat ja toimijat yhteistyössä auttavat omistajanvaihdosvaiheessa olevia yrityksiä.

– Uusi palvelu kokoaa yhteen maakunnan johtavat asiantuntijat muun muassa arvonmäärityksen, verotuksen, rahoituksen sekä juridiikan saralta. Yhdessä kumppaniverkoston avulla varmistamme, että omistajanvaihdokset viedään onnistuneesti läpi, toteaa Rosala.

Kumppaniverkoston ja neuvonnan lisäksi aiheen tiimoilta tullaan järjestämään muun muassa tiedonvälitys- ja verkostoitumistilaisuuksia sekä työpajoja. Tavoitteena on myös aktiivisesti lisätä kuntatoimijoiden sekä muiden sidosryhmien ymmärrystä alueen yrityskannasta ja sen merkityksestä elinvoimalle. Yrityksen myymistä tai ostoa suunnittelevien apuna on myös sähköinen Yrityspörssi-palvelu.

Omistajanvaihdospalvelu käynnistetään osana Varsinais-Suomen Yrittäjien koordinoimaa Yhteistyöllä vauhtia omistajanvaihdoksiin-hanketta. Palvelu on tarkoitettu kaikille maakunnan yrityksille.

Lisätiedot:

Lassi Rosala, omistajanvaihdoskoordinaattori, Varsinais-Suomen Yrittäjät
puh. 050 308 2852
lassi.rosala@yrittajat.fi

Hanna Munter, toimitusjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät
puh. 044 296 9071
hanna.munter@yrittajat.fi