Yrittäjäpatsas
Kuva: Tarmo Valmela / PhotoDance Valmela
5.9.2022 klo 04:00
Uutinen

Lahden Vuoden yrittäjä 2022

Lahden Vuoden Yrittäjäksi 2022 on valittu Originator Oy:n Oskari Hentilä, Anne Peltola ja Kai Saarikoski.

Maaliskuussa 1976 Pirttiharjussa toimintansa aloittaneen yrityksen toimialana on raskaankaluston varaosa- ja korjaamotoiminta, kattaen kaikki raskaankaluston kuorma-auto ja perävaunumerkit, huolto-osat työkoneisiin ja täyden hydrauliikkavalikoiman. Yritys panostaa laatuun, monipuoliseen tarjontaan ja joustavaan palveluun. Originatorin pitkä kokemus takaa, että ammattilaiset tietävät mitä toinen ammattilainen tarvitsee.

Yrityksen päätoimipaikka on Lahdessa, mutta sillä on myymälä ja korjaamo myös Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa. Toimipisteet tarjoavat kokonaisvaltaisen palvelun raskaankaluston huolto- ja korjaustarpeisiin. Yritys työllistää 50 henkilöä yrittäjät mukaan lukien. Originator on perustajajäsen koko Suomen kattavassa Raskassarja-ketjussa.

Lahden Vuoden Yrittäjä -valintaraati haluaa palkita pitkäaikaisen perheyrityksen, joka on historiansa aikana kasvanut sekä liikevaihdossa että henkilöstömäärässä. Yritys on historiansa aikana rakennuttanut kaksi kertaa uudet toimitilat, nykyiset Kujalassa toimivat tilat on rakennettu vuonna 2020. Originator Oy on myös toteuttanut onnistuneesti sukupolvenvaihdoksen.