14.9.2017 klo 10:24
Uutinen

Lähellä lakkautusta käynyt valimo kukoistaa ja palkkaa lisää

Viime syksynä aloittanut Karhulan Valimo on kaksinkertaistamassa työntekijämääränsä pian aloittavien 10 henkilön astuessa hommiin. Sitten työntekijöitä on noin sata.

Yle kertoi eilen Karhulan Valimon hyvistä näkymistä. Ylen mukaan myös valimon entinen omistaja, Sulzer Pumps Finland, on siirtänyt töitä takaisin Kotkaan.

– Osa uusista toimittajista ei onnistunutkaan pysymään toimitusaikatauluissa, eivätkä pumpputehtaan laatuvaatimuksissa. Lisäksi Sulzerin bisnekset ovat nyt hyvässä vauhdissa, sanoo valimon toimitusjohtaja Pekka Kemppainen.

Liikevaihto vahvassa kasvussa

Aiemmin valimoa operoi Sulzer, ja toiminta oli vaarassa loppua kokonaan ennen kuin Karhulan Valimon toimitusjohtaja Pekka Kemppainen ja kaksi muuta valimo- ja konepajateollisuuden asiantuntijaa ostivat liiketoiminnan Kotkassa.

Sulzer työllisti valimossa 170 henkilöä. Kun tehtaalla valmisteltiin alasajoa, Karhulan Valimo osti toiminnan Sulzerilta. Valimon entinen omistaja Sulzer on valimon suurin asiakas, mutta valimon muita asiakkaita on muun muassa kiskokalustovalmistaja Transtech.

Viime syksynä yritys teki viiden miljoonan liikevaihtoa. Se kaksinkertaistui jo keväällä ja liikevaihdon kasvu on jatkunut.

Karhulan Valimo tekee teräsvaluja prosessiteollisuuteen, erikoisrautavaluja, koneenosia sekä osia kiskokalustoon.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi